Görüş Bildir
Haberler
Günlük Hayatınızda Kullandığınız, Hiç Beklemediğiniz Bir Anda Hayatınızı Kurtarmaya Aday 10 Eşya!

Günlük Hayatınızda Kullandığınız, Hiç Beklemediğiniz Bir Anda Hayatınızı Kurtarmaya Aday 10 Eşya!

Ormanda çıktığınız küçük bir gezintide ya da bir safari turunda kaybolduğunuz oldu mu? Bazen hayatta kalmak için çaba göstermemiz gereken zor durumlarda kalabiliyoruz. Hiç aklınıza gelmeyecek eşyalar, o zorlu anlarda aradığınız hayat kurtarıcılarınız olabilir. Sizin için hazırladığımız bu içerikteki eşyalar muhtemelen hepinizin evinde mevcut fakat henüz farklı şekilde nasıl kullanacağınızı bilmiyorsunuz.

Öğrenmek için aşağı kaydırın...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kredi kartı

1. Kredi kartı

Günümüzde kredi kartları birçoğumuz için vazgeçilmez bir hal aldı. Peki cüzdanınızda bulunan bir kredi kartının, arı soktuğunda ya da diken battığında hayat kurtarıcı olacağını biliyor muydunuz? 

Kredi kartı yardımıyla batmış olan arı iğnesini veya dikeni yukarı doğru ittirerek çıkartabilirsiniz.

2. Ton balığı konserve kutusu

3. Dudak balmı

3. Dudak balmı

Hem dudak balmı hem de mum. Mum hem size ışık verecek hem de bulunduğunuz ortamı birkaç derece daha ısıtacaktır. 

Dudak balmı genellikle her kadının çantasında bulunur. İhtiyacınız olduğu zaman mum olarak da kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken küçük bir kumaş parçasını balmın üst kısmına yerleştirmek. Daha sonra dudak balmı, kumaş parçasının yanması için gerekli olan yakıt görevini görecektir. Ve yaklaşık 2 saat boyunca yanmaya devam edecektir.

4. Japon yapıştırıcısı

4. Japon yapıştırıcısı

Japon yapıştırıcısı acil durumlarda kullanılabilir. Eğer vücudunuzun bir yerinde küçük bir kesik varsa ve kanamaya devam ediyorsa üzerine ince bir tabaka halinde yapıştırıcı sürebilirsiniz. Yapıştırıcı yaranın üzerini kapayacak ve enfeksiyon riskinden koruyacaktır. 

Yapıştırıcının yaranın derinlerine inmemesine dikkat etmeniz gerekiyor!

5. Sütyen

5. Sütyen

Sütyen günlük hayatta neredeyse her kadında bulunan bir eşya ve acil durumlarda da bir hayat kurtarıcı. Duman veya toz yüzünden nefes alamadığınız acil durumlarda sütyeni yüzünüzü, özellikle ağız ve burnunuzu kapatmak için kullanabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sirke

6. Sirke

Eminiz hepiniz sirkenin anti-bakteriyel özelliğini duymuşsunuzdur. Acil durumlarda oluşan yaraların tedavisinde kullanılabilecek en güzel yöntemlerden biri anti-mikrobik özelliği de olduğu için sirkedir. Küçük yanıklar, iltihaplanmalarda da kullanılabilir. Sirke sadece doğal bir ilaç değildir, aynı zamanda da kötü kokuları engeller ve temizlik için kullanılabilir.

7. Prezervatif

7. Prezervatif

Prezervatif günlük hayatın olmazsa olmazlarından bir tanesiyken aynı zamanda acil durumlarda da bir kurtarıcıdır. Esnek bir yapıya sahip olduğu için içerisine konulacak suyu bir yerden başka bir yere taşımak oldukça kolay olacaktır. Bir diğer kullanımı ise kuru kalmayı sağlamaktır, istediğiniz cismin üzerine prezervatif geçirdiğiniz zaman içerisine su sızdırmayıp, kuru kalacaktır.

8. Ayakkabı bağcığı

Ayakkabı bağcıklarının sizi koruyacak bir sığınak yapımında kullanıldığını biliyor muydunuz? Bağcıkları iki tane ağaç ya da sütuna karşılıklı bağladığınız zaman üzerine bir kumaş veya plastik örtü örtebilirsiniz ve sığınak hazır. Bunun dışında, keskin bir çengelin ucuna düğümleyerek balık oltası olarak kullanabilirsiniz.

9. Çorap

Ayaklarımızı sıcacık yapan çoraplarımızın başka faydaları da var. Örneğin, hayatta kalmak için mücadele ettiğiniz bir durumda, çoraplarınızı su taşımak ve süzmek için kullanabilirsiniz. 

Su tamamen temizlenmez tabii ki ama en azından görünen kirlilik ve belki küçük yaşayan organizmalardan kurtulabilirsiniz. Ya da çok soğuk bir ortamda ellerinize giyerek, donmaktan kurtulabilirsiniz.

10. Gözlükler

10. Gözlükler

Gözlükler, güneş ışınlarını yansıtarak bir ateş yakmanıza yardımcı olabilir. Tek yapmanız gereken kolay tutuşacak maddeler toplamak ve gözlüğünüzü güneş ve bu maddelerin arasında tutmak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
171
72
20
11
8
7
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gizemakay

7 ççok pahalı yaw olmaz yazık