Görüş Bildir
Haberler
Günlük Hayatı Olumsuz Etkileyen Unutkanlığa Karşı Hafıza Güçlendirici 15 Doğal Besin

Günlük Hayatı Olumsuz Etkileyen Unutkanlığa Karşı Hafıza Güçlendirici 15 Doğal Besin

Özlem Taner
22.12.2022 - 13:02

Unutkanlık son zamanlarda genç yaşlı ayırt etmeksizin herkesin büyük bir sorunu haline geldi. Bu sorunun temelinde çeşitli nedenler yatsa da hiç kuşkusuz en önemli etkenlerden biri sağlıksız beslenmedir. Beynimizin sağlıklı çalışması için asla ihmal etmemiz gereken bir başka önemli nokta da, yeterli ve dengeli beslenmek. Unutkanlığa karşı etkili besinler nelerdir? diye merak ediyorsanız içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.

1. Ceviz

1. Ceviz

Kuruyemişler iyi bir protein ve sağlıklı yağ kaynakları arasında yer alıyor. Bunların arasında, cevizin hafızayı güçlendirmede çok etkili olduğu belirtiliyor.

2. Yumurta

2. Yumurta

Yumurta vücudumuz için gerekli en kaliteli hayvansal protein kaynaklarından. Özellikle beyin hücrelerinin gelişimine yardımcı olmak gibi son derece önemli bir işlev üstleniyor. Bu sayede öğrenme ve hafıza gibi bilişsel fonksiyonları güçlendiriyor.

3. Bitter çikolata

3. Bitter çikolata

Yüksek kakao içeriğine sahip birkaç bitter karesi güçlü antioksidanlar içerir, doğal uyarıcıları sayesinde odaklanma ve konsantrasyonu artırır. Ayrıca hafızanın güçlenmesine ve unutkanlığa karşı da etkili besinler arasında yer alır.

4. Brokoli

4. Brokoli

Brokoli K vitamini bakımından çok yüksektir. Bu yağda çözünen vitamin, yoğun şekilde beyin hücreleri için gereklidir. K vitamini ötesinde brokoli, beyni hasara karşı korumaya yardımcı olabilecek antienflamatuar ve antioksidan etkiler sağlayan bir dizi bileşik içerir. Pek çok insan brokoliden hoşlanmasa da hafızayı destekleyen bir sebze olduğu için bile tüketilmeye değer

5. Zerdeçal

5. Zerdeçal

Zerdeçal, hafızaya faydalıdır. Alzheimer hastalarında hafızanın geliştirilmesine yardımcı olabilir. Ayrıca, bu hastalığın ayırt edici özelliği olan amiloid plakların temizlenmesine de yardımcı olabilir.

6. Su

6. Su

Susuzluk, beynin kortizol denen bir hormonu salgılamasına neden olur. Bu hormondaki artış beynin bilgi depolama kısmının küçülmesine ve hafıza gücünün azalmasına neden olur. Bu nedenle günde 2-2,5 litre su tüketmeyi ihmal etmeyin

7. Balık

7. Balık

Balıklar, omega 3 açısından hafızanın güçlenmesine fayda sağlarlar. Özellikle Alzheimer hastalığının ilerlemesinin önlenmesinde etkilidir. Ton, somon ve yağlı deniz balıkları tüketilmesi beynin ihtiyacı olan omega3 sağlanması için haftada 2 kere tüketilmelidir.

8. Portakal

8. Portakal

C vitamini tüketmek beyin sağlığı için oldukça önemlidir. İhtiyacınız olan C vitamininin büyük bir miktarını orta boy bir portakal yiyerek alabilirsiniz.

9. Yeşil çay

9. Yeşil çay

Yeşil çayın hafızayı arttırdığı tespit edilmiştir. Ayrıca beyni zihinsel düşüşe karşı koruyabilen ve Alzheimer ve Parkinson riskini azaltabilecek polifenoller ve antioksidanlar bakımından da zengindir. Yediğiniz yiyecekler beyninizi sağlıklı tutmada rol oynar. Hafıza ve konsantrasyon gibi belirli zihinsel görevleri geliştirir.

10. Semizotu

10. Semizotu

Semizotunun, içerisinde bulundurduğu Omega-3 sayesinde beyin sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır. Hafıza gelişimi ve konsantrasyon açısından önemlidir.

11. Yaban mersini

11. Yaban mersini

Yaban mersinin içerisinde bulunan antosiyanin adlı güçlü antioksidan maddesi sayesinde Alzheimer, bunama gibi hastalıkları engelleyebilme özelliği vardır.

12. Nar

12. Nar

İçerisindeki vitaminler sayesinde hafızanın üzerinde etkili olan Nar, özellikle suyunu içtiğinizde uzun süreli, güçlü bir hafızaya sebep olmakta.

13. Kırmızı lahana

13. Kırmızı lahana

K vitamini bakımından zengin olan brokoli, ıspanak, lahana gibi yiyecekler beyin gücünü artırır. Konsantrasyonun arttırılmasında etkili olan lahana, özellikle Alzheimer riskini de azaltır.

14. Kakao

14. Kakao

Kakao özellikle beynin öğrenme ve hafıza işlevlerine ek olarak kısa süreli belleği güçlendirmeye katkı sağlar. Araştırmalar, kakaodaki flavonoidlerin hafızayı geliştirmeye ve yaşla ilişkili zihinsel gerilemeyi yavaşlatmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor.

15. Kahve

15. Kahve

Kahve, ruh halini yükseltmeye yardımcı olan ve hafızayı, bilişsel işlevi iyileştiren, uyanıklığı artıran ve fiziksel performansı artıran beyine güçlü bir uyarıcı gibi davranan zengin bir içecektir.

Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın