Görüş Bildir
Haberler
Güne Mutsuz Başlamaktan Bıkmış Herkesi Buraya Alalım: 8 Adımda Hayattan Keyif Alıyoruz!

etiket Güne Mutsuz Başlamaktan Bıkmış Herkesi Buraya Alalım: 8 Adımda Hayattan Keyif Alıyoruz!

egeboi
02.12.2016 - 16:56

Hepimiz küçükken bir an önce büyümeyi istiyorduk değil mi? Ve büyüdük... Peki her şey beklediğimiz gibi mi? Paramız yoktu ama parayla yapabileceğimiz şeyler çoktu, şimdi biraz paramız var ama yapmak için zamanımız yok değil mi, geç uyumak istiyorduk; şimdi yapmamız gereken şeylerden kafamızı kaldırıp uyuyamıyoruz... Massachusetts'den Shenanigansen bütün bunları özetleyen birbirinden harika çizimlerle LifeHack'den sonra bizimle. İşte hayata olan bakışınızı değiştirecek 8 önemli nokta...

Durup bir düşünün mutsuz olmak için bir neden var mı? 😊

Kaynak: http://www.lifehack.org/486604/adult-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Günlük hayatta yaşadığınız her şeyi bir ders olarak görün.

Elbette hayat önünüze engeller koyacaktır, sakın bunun bir çözümü yok deyip pes etmeyin! Hani derler ya 'her işte bir hayır vardır', bu şekilde düşünmek gerçekten önemli. Ömrünüz boyunca yaşadığınız her olaydan mutlaka ders çıkaracaksınız. İyi veya kötü.

2. Güne sevdiğiniz şeyleri yaparak başlayın.

Gözünüzü açtığınız andan itibaren hayatınızdaki problemleri düşünmeyin, sizi iyi hissettirecek şeyler yapın. Mesela çayınızı, kahvenizi içerken sevdiğiniz şarkıyı dinleyin, keyif aldığınız bir şeyler okuyun; kısacası güne pozitif başlamak için ne gerekiyorsa onu yapın!

3. Ortak yönleriniz olan insanlarla tanışın.

Evet, bir yetişkin olarak yeni arkadaşlar edinmek zor olabilir ama yaş ilerledikçe hayattan ne istediğinizi ve nelerden hoşlandığınızı daha net anlamıyor musunuz? Keyif aldığınız müzisyenlerin konserlerine gidin, hobilerinizle alakalı kulüplere katılın, filmleri takip edin; mutlaka yeni arkadaşlar edineceksiniz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Mutluluk sadece bir adım uzakta!

Sanılanın aksine gerçek mutluluk ulaşılması çok güç bir hayal değil! Bunu can sıkan bir problem olarak algılamayı bırakın, mutlu olma sürecinden keyif alın. Bunu başarabilmek için küçük şeylerin verdiği hazzı önemseyin; mesela arkadaşlarla içilen kahve, güzel bir sohbet ortamı, soğuk kış günlerinde sevdiğiniz kitapla battaniyenin altında geçen saatler… Küçük şeylerle mutlu olduğunuzda çok daha pozitif şeylerle karşılaşacaksınız!

5. Vücudunuza iyi bakın.

Sağlıklı bir vücut için bahaneler üretmeyi bırakın. Yaşadığınız anın değerini anlayın, her geçen dakikanın geri dönüşü yok! Ne yediğinize, ne yaptığınıza dikkat edin; böylece daha iyi hissedip daha enerjik olacaksınız!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Her sorunun bir çözümü vardır bunu unutmayın.

Herhangi bir sorunu ne kadar erken çözerseniz o kadar iyi hissedeceksiniz. Bunun farkına vardığınızda ise gelecekteki problemleri bir an önce halletmeye istekli olacaksınız!

7. Her sorun bir meydan okumadır.

Karşınıza çıkan engeller yüzünden birilerini ya da bir şeyleri suçlamayı bırakın. Bu sorunları kişisel gelişiminiz için bir fırsat olarak gördüğünüzde hayat çok daha güzel olacak!

8. Ve en önemlisi kendinizi sevin!

Sevdiğiniz bütün özellikleri bir kağıda yazın; ailenize, arkadaşlarınıza da sorabilirsiniz. Ne zaman yüzünüz düşse yazılanları okuyun; ne kadar harika bir insan olduğunuzu hatırlayın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hayat üzülmek için çok kısa; sadece

Hayat üzülmek için çok kısa; sadece
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
607
238
191
77
53
26
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın