Görüş Bildir
Haberler
Gün İçinde Yorulan Gözlerinize İlaç Gibi Gelecek 10 Kolay Göz Egzersizi

etiket Gün İçinde Yorulan Gözlerinize İlaç Gibi Gelecek 10 Kolay Göz Egzersizi

Bilgisayar, televizyon ya da ellerimizden düşüremediğimiz akıllı telefonların karşısında saatlerimizi harcarken ne yazık ki gözlerimizi hiç düşünmüyoruz. Kuruluk, kaşınma, baş ağrısı tanıdık geliyor mu? Ne yazık ki, hepimizin gün içinde fazlasıyla aşina olduğu bu sıkıntıları BrightSide'dan derlediğimiz bu içerik ile gün içinde sadece 10-15 dakika ayırarak yapacağınız göz egzersizleriyle geride bırakabilirsiniz. Her gün olmasa da aklınıza geldikçe mutlaka deneyin, farkı hissedeceksiniz.

Kaynak: https://brightside.me/inspiration-hea...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Karanlıkta gözlerinizi dinlendirin.

1. Karanlıkta gözlerinizi dinlendirin.

Dirseklerinizi masaya koyun. Gözlerinizi kapatın ve avuç içiniz ile gözlerinizi kaplayın. Rahatlayın ve karanlığa bakın. Bu konumda birkaç dakika bekleyin.

2. Yatay çizgide gözlerinizi hareket ettirin.

2. Yatay çizgide gözlerinizi hareket ettirin.

Düz durun ya da oturun. Tam karşıya doğru bakarken kafanızı hareket ettirmeden sola bakıp, gördüğünüze odaklanın. Ardından sağa bakın ve gördüklerinize odaklanın. 5 kez bu yatay çizgide gözlerinizi hareket ettirin. Döngüyü üç kez tekrarlayın

3. Yukarı ve aşağı gözlerinizi hareket ettirin.

3. Yukarı ve aşağı gözlerinizi hareket ettirin.

Yatay çizgide yaptıklarınızı bu sefer yukarı ve aşağı olarak yapın. Bunları yaparken gözlerinizi kısmaktan ya da kaşlarınızı çatmaktan da kaçınmayın. Gözlerinizi rahat ettirecek şekilde bu hareketi tamamlayın.

4. Çapraz noktalar arasında gözlerinizi hareket ettirin.

4. Çapraz noktalar arasında gözlerinizi hareket ettirin.

Tam karşıya doğru bakarken sol aşağıya doğru bakın. Sonra gözlerinizi çapraz şekilde hareket ettirin ve sağ yukarıya bakın. Gördüğünüze odaklanın. Egzersizi beş kez tekrarlayın, sonra da tam karşıya doğru bakın ve aynı döngüyü diğer yönde yapın. Tüm döngüyü üç kez tekrarlayın.

5. Gözlerinizle bir çemberi takip ediyormuşsunuz gibi yapın.

5. Gözlerinizle bir çemberi takip ediyormuşsunuz gibi yapın.

Oturun ve rahatlayın. Sola bakın ve gözlerinizi saat yönünde bir daire şeklinde yavaşça çevirin. Saat yönünde beş kez, sonra saat yönünün tersine beş kez yapın. Tüm döngüyü üç kez tekrarlayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yakın ve uzak odaklanma

6. Yakın ve uzak odaklanma

Gözlerinizi kurşun kalem veya yakınınızdaki herhangi bir nesneye odaklayın. Gözlerinizden 20-30 cm uzakta olmalıdır. Sonra daha uzaktaki bir nesneye odaklanın ve ayrıntılarıyla görmeye çalışın. Daha tekrar kaleme. Odağınızı beş kez değiştirin. Bu döngüyü üç kez tekrarlayın.

7. Konsantrasyon #1

7. Konsantrasyon #1

Düz durun ve ya oturun. Tam karşıya doğru bakın. Kaşlarınız arasındaki noktaya konsantre olun. Birkaç saniyeliğine gördüklerinize odaklanın. Sonra tekrar karşınıza bakın. Bu odağı da beş kez değiştirin. Döngüyü üç kez tekrarlayın.

8. Konsantrasyon #2

8. Konsantrasyon #2

Yukarıdaki egzersiz gibi ama bu sefer kaşlarınızın ortasına değil de burnunuzun ortasına odaklanın ve aynılarını tekrarlayın.

9. Masaj #1

9. Masaj #1

Gözlerinizi kapatın. Sonra gözlerinizi 2-3 saniye sıkıca sıkıştırın sonra göz çevrenizdeki kasları rahat bırakın. Tekrar sıkıca kapatın. On defa bunu tekrarlayın.

10. Masaj #2

10. Masaj #2

Gözlerinizi kapatın. Dairesel hareketlerle göz kapaklarınıza hafifçe bastırarak masaj yapın. Çok sıkı bastırmamaya çalışın. Önce saat yönünde, sonra saat yönünün tersine, on kez tekrarlayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
679
191
121
69
63
51
49
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın