Görüş Bildir
Haberler
Güç Seninle Olsun! Star Wars Serisinden Çıkarılacak 15 Hayat Dersi

Güç Seninle Olsun! Star Wars Serisinden Çıkarılacak 15 Hayat Dersi

Dale Cooper
01.12.2016 - 12:57

Bazı kitap ve film serileri yalnızca eser olmaktan çıkıp hayatımızda eşsiz bir yer edindi. O serilerle büyüdük, çok şey öğrendik ve doğruya giden yolda başka başka fikirler edinmemize olanak sağladı. Tüm dünyada büyük yankı uyandıran Star Wars şüphesiz o serilerden biri oldu! 

Karanlık tarafa her yaklaştığımızda Yoda, Obi-Wan Kenobi gibi büyük ustalar elimizden tuttu. Bazen Anakin gibi nefret ve kine yenik düştük, bazense Leia ve Han Solo'nunkine benzer bir âşka tutulduk. Star Wars tüm anlattığıyla en az hayat kadar gerçekti. 

İşte, tüm zamanların en sevilen serilerinden Star Wars'ten çıkarılacak 15 hayat dersi!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çevrende, zor zamanlarında sığınabileceğin, sana güvenen ve inanan insanların varlığını hatırla. Onların kim olduğunu asla unutma!

2. Korkularının, hayatının dizginlerini ele almasına izin vermemeyi bil! Asla korkularının esiri olma.

Büyük Usta Yoda, serinin başlarında Anakin'de hissettiği korku üzerine 'Korku, karanlık tarafa giden yoldur. Korku öfkeye; öfke nefrete; nefret ise acıya yol açar!' der. Korkulardan kurtulmak her yolun biraz daha aydınlanmasıdır.

3. Âşkını söyleyemesen de hissettirebileceğini unutma; sevdiğin kişi kelimelerini duyamıyorsa hislerini duyabilsin. Sevdiğini hissettir!

Prenses Leia, Han Solo'ya 'Seni seviyorum,' dediğinde Solo 'biliyorum!' yanıtını verir. Seri boyunca bu âşk kelimelerle dile az gelse de hislerle fazlasıyla kendini ortaya çıkarmıştır.

4. Kalbinin ve zihninin derinliklerinde mütemadiyen doğru şeyin ne olduğunu bilen bir güç yatıyor; ona kulak vermeyi unutma. İçindeki Yoda'nın sesini dinle ve kendini kandırma.

5. Hiçbir yaşamın diğerinden daha üstün ya da değerli olduğunu düşünme. Bütün yaşamlar, kendi yaşamımız kadar kıymetlidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hiçbir zaman geç değil! Doğru yola dönmek için zamanın geç olduğunu düşünme. Neresinden dönsen kârdır, bunu sakın unutma!

7. Beraber yola çıktığın arkadaşlarını, dostlarını asla yarı yolda bırakma! Onlara olan sadakâtini daima koru.

8. Belki de hayat hiçbir zaman kolay olmayacak. Tüm bu güç durumların neşeni, ve en önemlisi kahkahanı, elinden almasına izin verme. Zor zamanlarda nükteye, espriye sığınmayı unutma.

Han Solo: 'Nasıl gidiyor?'

Luke: 'Her zamanki gibi.'

Han Solo: 'O kadar kötü mü ya?'

Han Solo seri boyunca cesareti kadar komikliğiyle de izleyenlere ilham verdi. Her koşulda gülmeyi de, güldürmeyi de bildi; bunun bilhassa en can alıcı anlarda ne kadar etkin olduğunu hatırlatmaktan asla geri durmadı.

9. Hiçbir zafer mücadelesiz ve çabasız kazanılmadı. İnandıkların ve yaşamak istediklerin uğruna mücadele etmekten asla korkma ve kaçma!

Serinin diğer bir büyük ustalarından Obi-Wan Kenobi 'Benim tecrübelerimde şans diye bir şey yok!' der. Zira hiçbir zaman şansa güvenmeyip mücadeleyi elden bırakmamak gerek.

10. Dünyanın senin gördüğünden daha büyük, daha kompleks ve daha farklı bir yer olduğunu unutma. Kendi bakış açının yanında başka bakış açılarının da olacağını bil; bireysel düşüncelere kendini tamamen kaptırma.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bu ister maddi olsun ister manevi! Lakin borcunu geri ödemen gerektiğini katiyen aklından kaçırma. Zira o borç hayat yolunda elbet bir gün karşına çıkacak...

12. Küçücük bir umutla upuzun yollar gidebileceğin hep aklının bir köşesinde olsun. Umudunun yitip gitmesine izin verme.

13. Bugün başardıklarının dünkü başarısızlıklarından çıkardığın dersler sayesinde gerçekleştiğini unutma. En ufak bir başarısızlığın seni ele geçirip yıldırmasına asla müsade etme.

14. Kaybetmekten korkma! Kaybetme düşüncesi bağlılığa ve hırsa yol açar; bunun yerine bir şeylerden vazgeçebilmek ve bu korkuyu yenebilmek için kendini eğit.

Bu aslen doğrudan serinin içinde geçen bir öğüttür. Anakin'in geleceğe dair gördüğü bir rüyadan etkilenmesi üzerine akıl danıştığı Usta Yoda ona şu sözlerle karşılık verir: 'Ölüm hayatın doğal bir parçasıdır. Tutma, onlar için yas. Duyma, onlara özlem. Bağlılık kıskançlığa yol açar. Gölgesidir hırsın, bu. Kendini, kaybetmekten korktuğun her şeyden vazgeçmek için eğit.'

15. Ve son olarak, bir şeyi başarmak istiyorsan ilk adımın inanmak olduğunu sakın unutma! Her şeyin başlangıcı inanmaktır.

Luke Skywalker, Yoda ile konuşmasında 'Buna inanmıyorum!' dediğinde Yoda bu cümleyi başarısızlığının sebebi olarak açıklar. Her başarısızlığın ardındaki en etkin figürlerden biri inançsızlıktır. 

Karanlık taraftan uzak; bilgi ve doğrunun yolundan ayrılmadan gücün sizinle olması dileğiyle... 🙏🏻

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
103
82
10
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
DreadKnight

Merhamet dileyenler onu hakedemeyecek kadar zayıflardır. Darth Bane

southredd

may the force be with you...Az kaldııııııı.......

_orca_

Yap yada yapma, yok denemek.