Görüş Bildir
Haberler
Göze Batmasa da Kazancınızı Önemli Oranda Etkiliyor: Evden Çalışmanın Gizli Maliyetleri

Göze Batmasa da Kazancınızı Önemli Oranda Etkiliyor: Evden Çalışmanın Gizli Maliyetleri

cihan taştan
04.09.2020 - 08:30

Pandemi ile birlikte iyice yaygınlaşan evden çalışma durumunun hiç ummadığınız maliyetleri olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Evden çalışırken fark etmeden kabaran elektrik faturası.

Mesaili çalışan insanlar vakitlerinin önemli bir kısmını iş yerinde ve yolda geçiriyor. Tüm bu süreyi evde geçiriyor olmak, elbette faturalarda belirli farklılıklara yol açıyor. Tam mesai süresince aktif kullanılan elektronik cihazlar, bu faturayı şişiren en önemli kalem.

2. Başta bilgisayarlar olmak üzere elektronik cihazlarınızın amortisman bedeli.

Birçok elektronik cihazın kullanım ömrü 5 yılı geçmiyor. Bu sürece arızaları da eklersek sonuç daha vahim bir hal alabilir. Evden çalışırken genellikle göz ardı edilen maliyetlerin başında bu yıpranma bedeli yer alıyor.

3. Ofis düzenini sağlamak için harcanan ekstra zaman.

3. Ofis düzenini sağlamak için harcanan ekstra zaman.

Özellikle kendi işletmesine sahip olan insanların en iyi bildiği konu, zamanın para demek olduğudur. Eğer evden çalışıyorsanız, kendi ofisinizin hem temizlik görevlisi hem aşçısı hem de personelisiniz. Elbette, tüm bu alanlara hatrı sayılır bir zaman ayırmanız gerekecek.

4. Ofisteki gibi ücretsiz değil: Isıtma / soğutma masrafları.

Eğer evden çalışıyorsanız, ısınma ve soğutma giderleri sizin cebinizden çıkacak. 7/24 evde olacağınız için bu kalemlerde ciddi bir değişiklik sizi bekliyor.

5. Pek göze batmasa da gitgide artan yemek masrafları.

Çalışan insanların büyük bir kısmı sabah kahvaltısı etmiyor ya da kahvaltıyı küçük atıştırmalıklarla geçiştiriyor. Evden çalışınca eskisine nazaran daha geniş kahvaltılar yapmanız olası. Aynı zamanda ofiste çalışırken öğle yemeği de şirket tarafından karşılanıyor. Evdeyken bu ücreti cebinizden karşılamak durumunda kalabilirsiniz. (ekstra yemek ücreti hariç)

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. 'Zaman = Para' mantığıyla yemek yaparken harcayacağınız süre de görülmeyen masraflara dahil.

Eğer mutfak konusunda becerikliyseniz hem işlerinizi yetiştirip hem de lezzetli yemekler hazırlamanız mümkün. Aksi durumda işleri yetiştiremeyip mesai saatinizi uzatmanız olası.

7. Printer ve çıktı masrafları.

Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin hala imzalı & kaşeli, taratılmış evraklara ihtiyaç duyduğumuz doğru. Mesleğinize göre, bu tür belgelere her gün ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz. Kağıt masrafı, kartuş dolum masrafı derken hiç fark etmeden geliriniz bir kısmını bu alana yatırmak durumunda kalabilirsiniz.

8. Kişisel telefonunuzu iş için kullanıyorsanız: Kabaran telefon faturası.

Uzaktan çalışırken telefonla konuşma sürelerimizin artması kadar doğal bir şey yok.Astronomik faturalarla uğraşmamak için paketimizi gözden geçirmek şart.

9. Hızınızdan ödün vermemek için internet paketi yükseltme durumu ve kesintilerde imdadınıza koşan mobil veri.

9. Hızınızdan ödün vermemek için internet paketi yükseltme durumu ve kesintilerde imdadınıza koşan mobil veri.

Eğer uzaktan çalışıyorsanız karşılaştığınız her sorunu kendiniz çözmek durumundasınız. 'Home ofis' çalışmanın en temel öğesi olan internet bağlantısı, aciliyeti itibariyle en elzem konuların başında geliyor. 'Freelance' çalışanların internet paketlerini yeniden gözden geçirmesi büyük önem taşıyor.

10. Konforlu ve sağlıklı çalışma düzeni için: Mobilya ve dekorasyon masrafı

Eğer evinizde halihazırda bir çalışma odanız bulunuyorsa, evden çalışma maliyetlerine bu kalemi eklemeniz gerekmez. Aksi durumda evinizin bir odasını çalışma odası olarak ayırmanız ve sağlıklı, ergonomik bir çalışma düzeni kurmanız şart. Çalışma masası, sandalye, ofis gereçleri vs. derken fatura bir miktar kabarabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hareketsiz bir yaşamın getirdiği sağlık sorunlarını da unutmamak gerek.

Masabaşı bir görevde çalışıyor olsanız bile evden çalışmaya kıyasla daha fazla hareket ettiğiniz bir gerçek. Hareketsiz yaşam, başta sırt ağrısı gibi problemlerin yanı sıra birçok ciddi hastalığa da öncülük edebiliyor. Özellikle evden çalışan insanların düzenli spor yaparak zinde kalmaları şart. Dolayısıyla uzaktan çalışma sürecinin içine spor ya da sağlık masraflarından birini eklemeniz olası.

Bonus: Uzakta olduğunuz için kaçırdığınız yeni iş fırsatları & Yönetime uzak olmanın dezavantajları

Uzaktan çalışmanın insanı sosyal yaşamdan görece uzaklaştırdığı doğru. Ofiste çalışırken sürekli yeni insanlarla tanışıyor, yeni iş fırsatlarının doğmasını mümkün kılıyorsunuz. Uzaktan çalışırken ise bu bonustan mahrum kalmanız olası. 

Bunun kadar önemli bir diğer konu da çalıştığınız şirketteki gelişmelere, yönetim kararlarına, firmada dönen dedikodu vb. bilgilere uzak kalmak. İşinizin geleceğini etkileyecek önemli değişikliklerden en son sizin haberiniz olabilir. Duruma ekonomik bakarsanız, bu gibi değişkenlerin fiyatı sandığınızdan pahalıya patlayabilir.

Uzaktan çalışıyor ya da uzaktan çalışma planları yapıyorsanız bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
16
4
3
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uyuşuk adam

Ofis tuttun bunlar yine masraf olacak. Evde çalışırsan en azından yol masrafı, kira, internet masrafı yok yemek maliyetinde de bir miktar düşüş olur