Görüş Bildir
Haberler
Başörtülü Kadınlara Kelepçe Soruşturması: Manisa İl Emniyet Müdürü Açığa Alındı...

etiket Başörtülü Kadınlara Kelepçe Soruşturması: Manisa İl Emniyet Müdürü Açığa Alındı...

Deniz Gök
12.11.2015 - 09:07 Son Güncelleme: 12.11.2015 - 14:33

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda, ’paralel devlet yapılanması’ içinde yer aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan başörtülü kadınlara kelepçe takılması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak açığa alındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde yaklaşık bir yıldır sürdürüldüğü belirtilen ’paralel devlet yapılanması’ ve Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında yapılan operasyonda gözaltına alınan şüpheliler arasındaki başörtülü kadınlara kelepçe takılmasının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatı ile başlatılan soruşturmada İçişleri Bakanlığı tarafından İl Emniyet Müdürü Ceren geçici olarak açığa alındı.

Konuyla ilgili olarak DHA muhabirine telefonla açıklamada bulunan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, 'Bize ulaşan yazılı bir belge gelmedi, ama Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren’in açığa alındığını duyduk' dedi.

Öte yandan operasyona katılan diğer müdür ve amirlerin de soruşturmaya dahil edileceği öğrenildi.

'Kelepçe uygulamasına' Davutoğlu el koymuştu

'Kelepçe uygulamasına' Davutoğlu el koymuştu
İçeriğin Devamı Aşağıda

Manisa ve Eskişehir'deki 'Paralel yapı' operasyonlarında 27 kişi gözaltına alınmış, kelepçe uygulamasına ilişkin incelme başlatılmıştı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kamuoyuna yansıyan görüntülerden sonra 'güvenlik güçlerinin vatandaşlara uygunsuz yaklaşımı ve yürütülen soruşturmalar çerçevesinde gözaltına alınanlara gerekli usullere uygun hareket edilmediğine' ilişkin inceleme başlatılması talimatı verdiği öğrenilmişti.

Manisa Valiliği: 'Hele de toplumda çok olumlu bir imajla algılanan başörtülü bayanların'

Manisa Valiliği: 'Hele de toplumda çok olumlu bir imajla algılanan başörtülü bayanların'

Manisa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Soruşturma uzun bir süredir Cumhuriyet Başsavcılığımızın kontrolünde İl Emniyet Müdürlüğümüzün ilgili birimlerince yürütülmekte olup her türlü delilin titizlikle değerlendirildiği, ihbar, şikayet ve başvurular üzerine gelişen bir soruşturmadır” denilen açıklamada, “Toplanan deliller ve gelişen soruşturma süreci gereği bir kısım şüphelilerin gözaltına alınması gerekmiştir. Gözaltı sürecinde öngörülmeyen, önceden talimatlandırılmayan bir kelepçe takma olgusunun gerçekleşmiş olduğunu kamuoyu ile birlikte biz de üzülerek öğrenmiş durumdayız. Hukuki süreçte suçluluğu sabit olmayan hiç kimsenin hele de toplumda çok olumlu bir imajla algılanan başörtülü bayanların, şartları oluşmadan böyle bir işleme tabi tutulmaları her kademede üzüntüyle karşılanmıştır. Olayın tekerrür etmemesi için gerekli talimatlar verilmiş, gerçekleşen olayda kasten ya da ihmalen katkısı olan görevliler hakkında gerekli incelemeler başlatılmış olup hukuki süreçler işletilmektedir. Devletimizin bir kurumu olarak emniyet teşkilatımızın da milletimizin değer yargıları ve bakış açısı dışında bir tutum içinde bulunmamasının asıl olduğunu, her şeye rağmen gerçekleşen olay hakkında üzüntülerimizi kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadelerine yer verildi.

Ahmet Hakan: 'Başı açık solcu kadınlara kelepçe vurulsa…'

Ahmet Hakan: 'Başı açık solcu kadınlara kelepçe vurulsa…'

Konuya ilişkin soruşturma ve görevden uzaklaştırma gelişmeleri 'başörtüsü kriteri' tartışmalarını da beraberinde getirdi. 

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan bugünkü köşesinde konuya ilişkin düşünceleri kaleme aldı şöyle yazdı: 

Başörtülü Cemaatçi kadınlara kelepçe vurulmuş. Bu olur muymuş?Böyle zulüm görülmemişmiş… Başı açık solcu kadınlara kelepçe vurulsa… Dünyanın en normal uygulaması olarak gören zihniyet, söz konusu başörtülü Cemaatçi kadınlar olunca “zulüm, zulüm, zulüm” diye haykırıyor. Bunların meseleleri kelepçe falan değildir, kelepçe takılanın kılığı kıyafetidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Halime Kökçe: "Son bir medya hamlesi, algı operasyonu ve manipülasyon fırsatı daha…"

Halime Kökçe: "Son bir medya hamlesi, algı operasyonu ve manipülasyon fırsatı daha…"

Star Gazetesi yazarı Halime Kökçe ise şu ifadeleri kullandı:

Kıskıvrak yakalanmışken son bir medya hamlesi, algı operasyonu ve manipülasyon fırsatı daha… 28 Şubat günlerinde genç kızlar sadece ve sadece başörtülü oldukları için kelepçelenirken sesini çıkarmayan hatta oh çeken bazıları ise söz konusu fotoğraflardan hareketle “başörtülülere kelepçe” diyerek aklı sıra işin aslını örtmeye, o iki kadının gözaltına alınma sebebini gizlemeye çalışıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
214
20
17
10
6
4
3