Görüş Bildir
Haberler
Görür Görmez Hemen Koşup Almak İsteyeceğiniz 20 Mutfak Aracı

etiket Görür Görmez Hemen Koşup Almak İsteyeceğiniz 20 Mutfak Aracı

Her gün yemek pişirmek biraz yorucu olabiliyor. Hele bir de tüm gün çalışıp eve geldiyseniz... Bu nedenle sayısız tasarımcı, mutfağınız için sürekli olarak farklı kullanışlı araçlar icat ediyorlar. İşte mutfağınızda size zaman kazandırıp işinizi kolaylaştırmaya yardımcı olabilecek bazı ürünler.

1. Çekmece içi bıçak rafı

1. Çekmece içi bıçak rafı

Bıçakların çekmecede elinize batmasından ve düzensiz durmasından sıkıldıysanız bu düzenleyici tam size göre.

2. Lavabo rafı

2. Lavabo rafı

Bu taşınabilir raf, yiyeceklerinizi veya tabaklarınızı kurutmak için çok kulanışlı. Mutfak lavabosuna, masaya veya başka bir yüzeye yerleştirebilirsiniz.

3. Hazneli yağ fırçası

3. Hazneli yağ fırçası

Böreklerin, poğaçaların üzerini yağlarken her yere sıçrayan yağdan bıkmış olanlar için çok kullanışlı bir araç. Bu fırça ayrıca yağın herhangi bir yüzeye eşit şekilde yayılmasını sağlıyor.

4. Narenciye sıkacağı

4. Narenciye sıkacağı

Bu narenciye sıkacağının diğerlerinden farklı olarak, meyvelerin posasını ve çekirdeklerini yakalayan özel bir eki var. Ayrıca, örneğin limonu ayrı bir yerde sıkıp almaktansa tek bir aparatla pratik bir kullanım sağlıyor.

5. Soğan tutucu

5. Soğan tutucu

Her seferinde sağa sola kayan soğanlardan bıktık! Bu soğan tutucu sayesinde soğanı sabitleyerek elinizi kesmeden doğrayabilirsiniz.

6. Patates fırçası

6. Patates fırçası

Küçük ve çok kullanışlı bir mutfak aleti. Patatesteki çamurları sert fırçalarla temizler ve plastik bir ayraçla patates gözlerini kolayca çıkarır.

7. Kalınlık ayarlı merdane

7. Kalınlık ayarlı merdane

Pizza, börek, kurabiye, tart ve daha pek çok şey pişirmeyi zevkli hale getirecektir. Hamurunuzun kalınlığını yanlara takılan dairelerle kolayca belirleyebilirsiniz.

8. Krep şişesi

8. Krep şişesi

Çocuklar bunu çok sevecek! Bu kullanışlı yassı kalem şeklindeki krep şişesiyle herhangi bir şekil çizebilir, bir şeyler yazabilir veya herhangi bir resim oluşturabilirsiniz. Evinizdeki buna benzer şişeleri de bu şekilde kullanabilirsiniz.

9. Yeşillik doğrayıcı

9. Yeşillik doğrayıcı

Bu cihaz yeşilliklerinizi bıçaktan çok daha hızlı ve istediğiniz kalınlıkta kesmenize yardımcı olarak zaman ve emekten tasarruf etmenizi sağlar.

10. Doğrayıcı

10. Doğrayıcı

Bu doğrayıcı sayesinde ürünlerinizi saniyeler içerisinde doğrayabilirsiniz. Şipşak yapılan bir patates kızartması için mükemmel zaman kazandırıcı bir ürün.

11. Mantı kalıbı

11. Mantı kalıbı

Mantı yapmak artık çok kolay! Tek yapmanız gereken malzemeleri yerleştirip kapatmak.

12. Katlanabilen çırpıcı

12. Katlanabilen çırpıcı

Şu çırpıcılar olmasa çekmecemiz ne kadar da düzgün duracak. İşiniz bittiğinde katlayıp çekmecenizi düzenli tutabilirsiniz.

13. Silikon şişe kapağı

13. Silikon şişe kapağı

Bu silikon şişe kapakları, içeceğinizi daha uzun süre taze tutmak için mükemmel bir yol.

14. Lavabo üstü kesme tahtası

14. Lavabo üstü kesme tahtası

Özellikle küçük tezgahlı mutfaklar için tasarlanmış bir ürün. Lavabonuzun boşluğunu da kullanarak ürünlerinizi çok daha rahat şekilde doğrayabilirsiniz.

15. Mısır kesici

15. Mısır kesici

Her seferinde mısır kabuklarının dişlerimizin arasına kaçmasından rahatsız oluyorduk. Bu kesiciyle mısırları koçanından ayırıp kaşıklayabilirsiniz.

16. Süzgü aparatı

16. Süzgü aparatı

Tencere veya plastik kaplara takılarak ürünlerinizi kolay bir şekilde süzmenizi sağlar.

17. Çıkarılabilir havlu önlük

17. Çıkarılabilir havlu önlük

Bu önlük ile havlu daima el altında! Havluyu yıkamanız gerektiğinde, kolayca yerinden çıkarabilirsiniz. Mutfak önlüğünüze ve bir havluya cırt cırt dikerek bu işi halledebilirsiniz.

18. Durulama süzgeci

18. Durulama süzgeci

Bu süzgeçle artık düşen meyvelerinizi tekrar yıkamak zorunda kalmayacaksınız.

19. Tereyağı bıçağı

19. Tereyağı bıçağı

Bu yenilikçi tereyağı bıçağı, vücut ısınızı kullanarak soğuk tereyağını yumuşatır. Ayrıca bulaşık makinesinde yıkamaya da uygun.

20. Poşet kapağı

20. Poşet kapağı

Bu kapaklar bitmeyen ürünlerinizi daha uzun süre taze tutmak için üretilmiş. Lastik biriktirmenize veya poşetlere yapıştırmak için bant aramanıza gerek kalmıyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
800
346
85
41
39
35
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dilan Soydan

Bunlardan bazıları a101 de var

Alp Eren A.kaya

Lan olum paranızı ıvıra zıvıra vermeyin bunların hepsinin alternatifi var dolar alın bak kriz çıkacak