Görüş Bildir
Haberler
Görüntüsü Sizi Yanıltmasın! Şeker Gibi Tadıyla Siyah Sarımsağın Faydaları Nelerdir?

Görüntüsü Sizi Yanıltmasın! Şeker Gibi Tadıyla Siyah Sarımsağın Faydaları Nelerdir?

Normal sarımsağa oranla daha yararlı olduğu savunulan siyah sarımsak özellikle Japon mutfağında önemli bir yere sahiptir. Normal bir sarımsağı bir ay boyunca nem ve ısı altında tutarak fermente ile elde edilen siyah sarımsak normal sarımsağa oranla daha güçlü bir yiyecektir. Türk mutfağında henüz çok fazla duyulmamasına karşın yakında ülkemizde de yerini alacak siyah sarımsağın faydalarını sizler için araştırdık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kanserden koruyucu etkisi vardır

Kanserden koruyucu etkisi vardır

Normal sarımsağın bekletilerek fermantasyon geçirmesi sonucu elde edilen siyah sarımsak normal sarımsağa göre daha fazla kanserden koruyucu etkiye sahiptir. Fakat siyah sarımsağı tüketirken dikkat etmeniz gereken bir kural var. Eğer kanser koruyucu özelliğini kaybetmesini istemiyorsanız siyah sarımsağı koyar soymaz yemeklerinize eklemeniz gerekmektedir.

Kolesterolü düşürücü etkisi vardır

Kolesterolü düşürücü etkisi vardır

Toplumda hala sarımsağın kolesterol seviyelerini arttırdığı düşünülse de yapılan birçok araştırmada bu olgunun yanlış olduğu görülmüştür. Kırmızı kan hücrelerinin sarımsak sayesinde sülfürden hidrojen sülfit gazına dönerek damarları genişlettiği ve kanın daha rahat akmasını sağladığı görülmüştür.

Enfeksiyonların azalmasında etkilidir

Enfeksiyonların azalmasında etkilidir

Siyah sarımsak normal sarımsağa oranla içeriğinde daha fazla antiseptik, antifungal, antiviral, antioksidan ve antibakteriyel bileşenler içerir. Bu durum ise doğal antibiyotik olarak adlandırılan sarımsağın etkisinin nerdeyse 10 kat daha arttırdığını gösterir. Özellikle iltihaplı bölgeye direkt olarak uygulanan siyah sarımsak kısa sürede iltihabı geçirmede etkilidir.

Antioksidan deposudur

Antioksidan deposudur

Normal sarımsağa oranla daha fazla antioksidan içeren siyah sarımsak kronik hastalıklar, dolaşım sistemi hastalıkları, romatoid artrit ve Alzhemier'a karşı oldukça etkilidir. Aynı zamanda siyah sarımsak içeriğindeki yoğun cyctein maddesi sayesinde vücut direncine katkı sağlar.

Ağız kokusu oluşturmaz

Ağız kokusu oluşturmaz

Normal sarımsak yenildiğinde oluşan ağız kokusu siyah sarımsak yenildiğinde oluşmaz. Siyah sarımsak daha şekerli olduğundan ve tütsülenerek hazırlandığından tadı kurumuş meyveye benzer ve ağız kokusu oluşturmaz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saç ve cilt sağlığını korur

Saç ve cilt sağlığını korur

Sarımsağın saç ve cilt üzerine olan olumlu etkilerini bilmeyen yoktur. Siyah sarımsak ise normal sarımsağa oranla gereken vitamin ve mineralleri daha fazla içerdiği için akne, sivilce oluşumunu engeller. Kısa sürede etki gösterir ve yaşlanmaya karşı koruyucu etkisi vardır.

Doğal mide koruyucudur

Doğal mide koruyucudur

Doğal mide koruyucu özelliği olan siyah sarımsak mide yanma şikayetlerinizi kısa sürede ortadan kaldıracaktır. Fakat çiğ olarak tüketilen siyah sarımsak gaz, alerji ve mide rahatsızlıklarına neden olabilmektedir. Bu yüzden siyah sarımsağın çiğ tüketilmemesine özen gösterilmelidir.

Yorgunluğu önler

Yorgunluğu önler

Mısır piramitlerinin yapımında işçilere güç vermesi açısından sürekli kullanılan siyah sarımsak hem vücuda enerji verir hem de antibiyotik etkisi sayesinde vücudu hastalıklara karşı korur.

Diyabet semptomlarını iyileştirir

Diyabet semptomlarını iyileştirir

Siyah sarımsak normal sarımsaktan yaklaşık 200'ü aşkın mineral ve vitamin içermesinden dolayı hem tansiyon hem de şeker düzeylerini stabil tutmakta daha etkilidir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
65
42
4
3
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Lucinda Kane

Ben bir kilo sipariş edeyim...

TC Ümit Eren

Ulan Bi Günde Çıkın Tamamen Hiçbir Yararı Olmayan Bişey Bulduk Diyin