Görüş Bildir
Haberler
Göründüğü Kadar Kolay Değil: Sanatı İçin Canını Ortaya Koyan 15 Oyuncu

Göründüğü Kadar Kolay Değil: Sanatı İçin Canını Ortaya Koyan 15 Oyuncu

A. Ece
17.04.2018 - 15:36 Son Güncelleme: 28.10.2021 - 13:43

Hepimiz filmleri, dizileri ve tiyatroları severek izleriz. İzlerken de çoğumuzun aklından oyuncular için şu tarz düşünceler geçer: 'Hayatı bunlar yaşıyor ya.', 'Kolay bu, ben de yaparım!' 

İşte yanıldığımız bir nokta. İzlediklerimiz hiç de görüldüğü kadar kolay değil, aksine bolca tehlikeyle dolu. Sakatlık yaşama riskiyse gayet yaygın. 

İşte rolleri sırasında ciddi sakatlıklar yaşayan 15 oyuncu:

Kaynak: http://thechive.com/2018/04/14/actors...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hugh Jackman

Hugh Jackman

Yıllarca Wolverine'de rol alan Jackman'ın kendini sol üst baldırından ve sol gözünün çok yakınından bıçaklaması, bir dublör oyuncunun hatası yüzündense neredeyse boynunun kırılması gibi bolca sakatlık yaşadığı biliniyor.

Sylvester Stallone

Sylvester Stallone

'Cehenem Melekleri 3' filminin çekimi sırasında düşen ve belini sakatlayan Stallone, daha sonra sırtına platin takmak zorunda kaldıkları için bu konuyu bir röportajında şöyle dalgaya almış: '...Eğer gıcırtılıysam kafanıza takmayın yani. Sorun ayakkabılarımda değil, belimde.'

Halle Berry

Halle Berry

'Gothika' filminde Halle Berry'nin karakteri metale doğru sertçe bastılırmak zorunda kalıyordu. Sahnenin çekimleri yaparken Berrry'nin kolu kırıldı. Aynı sahnede yer alan Robert Downey Jr. daha sonra kolunu tuttuğu sırada kırılışını duyduğundan bahsetmiş.

Gary Oldman

Gary Oldman

'En Karanlık Saat' filminde Winston Churchill'i canlandırırken Gary Oldman yaklaşık 400 tane puro içmiştir. Toplamda $20,000 gibi bir maliyeti olan bu purolar, Oldman'ın nikotinden ciddi derecede zehirlenmesine yol açmış.

Laura Innes

Laura Innes

Laura Innes'ın 'ER' dizisinde yaklaşık on yıl boyunca değnek kullanan karakter Dr. Kerry Weaver'i canlandırması gerçekten omurga yamukluğu sorununa neden olmuştur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Matthew Lewis

Matthew Lewis

'Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı' filminde Matthew Lewis'e kulak zarını delerek işkence yapması gereken sahneyi biraz fazla ciddiye alan Helena Bonham Carter, daha sonra özür dileyip dilemediği sorulduğunda 'Diledim ama sağır olduğu için beni duyamadı.' deyip çılgınca gülmüştür.

Jackie Chan

Jackie Chan

Dublör kullanmak yerine bütün sahnelerde kendisi oynamayı tercih eden Jackie Chan, en kötü yaralanmasını 'Tanrının Zırhı 2: Kondor Operasyonu' isimli filmin çekimlerinde yaşamış. Sonuç olarak beyin ameliyatı olmuş ve kafatasına bir platin takılmış.

Margaret Hamilton

Margaret Hamilton

'Kötü Cadı' rolüyle ünlü olan Margaret Hamilton neredeyse bu rol yüzünden ölecekmiş. Sahne kapılarından biri arızalanınca Hamilton alevlerin arasında kalmış ve sonuç olarak ellerinde ve yüzünde ikinci ve üçüncü dereceden yanıklar oluşmuş.

Brad Pitt

Brad Pitt

Brad Pitt 'Yedi' filminde kolunu kırdıktan sonra yaşanan sakatlık senaryoya adapte edilmiş. Yapımcı Arnold Kopelson 'Aslında kolunu kırması gerekmiyordu ama öyle yaptık.' diye durumu açıklamış.

Harrison Ford

Harrison Ford

'Star Wars: Güç Uyanıyor' filmi çekilirken Millennium Falcon'un kapısı üzerine düşünce Harrison Ford bacağını kırmış. İyileşene kadar da çekimler aylarca durdurulmuş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uma Thurman

Uma Thurman

'Kill Bill' filminin sonunda Uma Thurman'ın karakteri Bill'i öldürmek üzere arabasıyla hızlanmaya başlar. Thurman bu sahneyi çekmek konusunda gerginmiş fakat yönetmen Quentin Tarantino yine de dublör kullanmak yerine Thurman'ı oynatmış ve sonuç olarak araba kaza yaptığında aktris beyin sarsıntısı ve ciddi diz yaralanması yaşamış.

Robert Wagner

Robert Wagner

'Pembe Panter' filminde Robert Wagner'in köpük banyosunda bir sahnesi var. Gerçekte kullanılan köpükse endüstriyelmiş ve aktörün bir ay boyunca görememesine yol açmış.

Charlize Theron

Charlize Theron

'Sarışın Bomba' filmi için çalışırken dişini kıran Theron birtakım diş tedavisi olmak zorunda kalmış. Tedavilerden bazıları: dört kanal tedavisi dahil diş ameliyatları, bir diş çekimi ve hatta bir donör kemiğinin takılması. Aktris filmin galasında onu tedavi eden üç diş doktoruna teşekkür etmeyi de unutmamış.

George Clooney

George Clooney

'Syriana' filmi için bir işkence sahnesi çekerken George Clooney belkemiğini ciddi şekilde sakatlamış. Neden olduğu ağrılar o kadar kötüymüş ki aktör intihar etmeyi bile düşünmüş. Sonunda ameliyat olmuş fakat arada hala ağrıları oluyormuş.

Johnny Knoxville

'Jackass' filminin çekimleri sırasında defalarca yaralanan Knoxville en kötü yaralanmasını bir motorsiklet pensine çarpınca yaşamış. Yıllar sonra Vanity Fair'e verdiği röportajda 'Köpeklerin çiğneme oyuncağı gibi orası şu an.' diyerek konuyla dalga bile geçmiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BONUS: Cüneyt Arkın

BONUS: Cüneyt Arkın

Filmlerinde dublör kullanmadığı bilinen Türk Sineması'nın ustası Cüneyt Arkın bildiğiniz gibi birbirinden tehlikeli sahnelere imza attı. Bu filmler sırasında birçok kaza geçiren sanatçı, bu izlerin hala durduğunu söylüyor. Film setlerinde geçirdiği bazı kazaları da şöyle sıralayabiliriz;

  • Battal Gazi’nin İntikamı filminde saçları yanmış.

  • Kuşçu filminde barut patlamasında karnı saçmalarla dolmuş, kaburgaları kırılmış.

  • Vurgun filminde sağ dirseği ezilmiş.

  • Bir film için evde prova yaparken sağ el sinirleri kesilmiş.

  • Çıtkırıldım filminde kaşı yarılmış, göz kapakları kesilmiş, sol bilek kemikleri parçalanmış.

  • Şafakta Son Kurşun filminde sol omuz kemiği kırılmış.

  • Battal Gazi Geliyor filminde sol dirseği kırılmış.

  • Malkaçoğlu filminde sol diz kapağı parçalanmış.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
196
186
54
14
11
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın