Görüş Bildir
Haberler
Google Talk Emekli Oluyor

Google Talk Emekli Oluyor

ATKN
15.02.2015 - 21:07

Bir zamanların popüler mobil ve masaüstü mesajlaşma programı Google Talk, kısa bir süre sonra Windows'tan kalkıyor. Tüm mesajlaşma ağını birleştirmek isteyen Google, servisi kapatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Google'ın 2005 yılında tanıttığı bir zamanların popüler mesajlaşma servisi olan Google Talk, hizmet verdiği on yılın ardından emekliye ayrılıyor. Google Ürün Müdürü Mayur Kamat'ın yaptığı açıklamaya göre G Talk 25 Şubat tarihinde Windows'tan kaldırılacak.

Windows üstünden Google Talk kullanmaya devam etmek isteyenler üçüncü parti yazılımlar ile buna devam edebilir fakat Google bu kullanıcıların güvenliğini garanti etmediği için bu yolu önermiyor.

25 Şubat itibari ile tüm Google Talk kullanıcıları Google'ın asıl mesajlaşma servisi olan Hangouts'a geçiş yapacak. Tüm kullanıcılarını Hangouts servisine yönlendirecek olan Google, yönlendirme yapmayı başaracak gibi görünüyor.

Material Design, anlık mesajlaşma ve sesli/videolu görüşme gibi özellikler sunan Hangouts, WhatsApp ve Facebook Messenger gibi güçlü rakiplerin olduğu anlık mesajlaşma alanında hiç de azımsanmayacak kullanıcı rakamlarına ulaşmıştı.

Güçlü rakipleriyle başa çıkmak için Google Talk servisini kapatarak Hangouts'ın elini güçlendirmeye çalışan Google, bu hamlesi ile amacına ulaşabilecek mi zaman gösterecek.

ShiftDelete.Net

Kaynak: http://shiftdelete.net/google-talk-em...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0