Görüş Bildir
Haberler
Google, Olimpiyat İlkeleri'ni Doodle ile anasayfasına taşıdı

Google, Olimpiyat İlkeleri'ni Doodle ile anasayfasına taşıdı

Webledik
07.02.2014 - 03:26 Son Güncelleme: 07.02.2014 - 13:35

Google, Olimpiyat İlkeleri'ni Doodle ile anasayfasına taşıdı -Google 7 Şubat Doodle Olimpiyat ilkeleri nedir?

Google 7 Şubat günü logosuna olimpiyat ilkelerini taşıdı. Google tarafından önemli günleri ve olayları anmak amacıyla yapılan Doodle ‘lar bugün de Olimpiyat İlkeleri için yeniden tasarlandı. Google hazırladığı bu yeni logo altında da bir mesaj yer aldı. Mesajda “Spor faaliyetlerine katılmak bir insan hakkıdır. Her birey herhangi bir ayrımcılığa maruz kalmaksızın, Olimpiyat ruhu içerisinde spor yapma imkanına sahip olmalıdır. Bunu yapmak için dostluk, dayanışma ve fair-play anlayışının hâkim olması gerekmektedir.” ifadeleri yer alıyor.

7 spor dalı, 15 disiplin ve 98 karşılaşmayla bu sene Rusya ’nın Sochi şehrinde gerçekleşecek 2014 Kış Olimpiyatları için yaklaşık 50 milyar dolar gibi bir harcama yapılarak tarihin en pahalı spor organizasyonlarından birine imza atıldı.Bu organizasyonu televizyonlar başından yaklaşık 3 milyar kişinin takip etmesi bekleniyor.

Olimpiyat İlkeleri

16 Haziran – 23 Haziran 1894 arasında Paris, Sorbonne Üniversitesi ’nde düzenlenen bir kongrede ilk modern olimpiyat oyunlarının da antik oyunların doğum yeri olan Atina’da, 1896 yılında yapılmasına karar verildi. Oyunları organize etmek için Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) kuruldu. Komitenin ilk başkanı olarak Yunan Demetrius Vikelas seçildi.

Kongrede kabul edilen ilkeler şöyle sıralandı:

1- Olimpiyatlar, eskiden olduğu gibi, her dört yılda bir yapılacak.

2.Olimpiyatlar, Klasik Yunan’da olduğunun aksine, tüm dünya sporcularına açık olacak ve yarışma programı, günün sporlarını içerecek.

3.Yarışmalarda sadece büyükler yer alacak.

4- Amatörlük kuralları, kesinlikle uygulanacak.

5.Olimpiyat organizasyonu “gezici” olacak ve her olimpiyat başka bir ülkede yapılacak.

Kaynak: http://webledik.com/google-olimpiyat-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın