Görüş Bildir
Haberler
Google İnsanları Sırada Bekleme İşkencesinden Kurtarmak İstiyor

Google İnsanları Sırada Bekleme İşkencesinden Kurtarmak İstiyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Güzel öğle yemeğiniz sizi bekliyor, ama uzayıp giden öğle saatleri kuyruğundan kaçabilmek de bir sanattır. Yakında bu uzun sıralardan Google’dan gelen bilgileri kullanarak kaçabiliyor olacaksınız.

Arama devi yeni özelliğini bugün Google+’dan duyurdu: Bu hafta sunulacak olan yeni bir hizmet, kullanıcıların bir yeri veya şirketin hangi saatlerde en kalabalık olduğunu gösteren grafikler sunacak. Kullanıcılar bu sayede hangi saatlerde restoranlara gidip gitmeyeceğinize karar verebilecek.

Google sözcüsü Kara Berman “Sokakta yığılmış insan gruplarına dayanan veri trafiğini hesapladığımızda bir yerin aşağı yukarı ne kadar yoğun olduğunu da hesaplayabiliyoruz.” diyor.

Bu hizmet gerçek zamanlı değil, daha ziyade işlenmiş ve anonim veriler kullanıyor. Konum geçmişlerini Google’la paylaşan kullanıcılardan gelen düzenli yaya trafiği birkaç aydır biriktiriliyor. Tabii ki bu içimizdeki tembel taraf için eşsiz bir nimet. Google aynı zamanda ABD’de kuyrukla karşılaşmaya dahi tahammülü olmayanlar için hızlı bir Google aramasıyla yemek sipariş etme seçeneğini sunuyor.

Kaynak: http://gizmodo.com/waiting-in-line-su...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın