Görüş Bildir
Haberler
Google’ın Sürücüsüz Aracının Kaza Görüntüleri Yayınlandı

Google’ın Sürücüsüz Aracının Kaza Görüntüleri Yayınlandı

Google’ın sürücüsüz aracının geçtiğimiz günlerde sebep olduğu ilk kazaya ait görüntüler tüm dünya basınında yayınlandı.

Geçtiğimiz hafta Mountain View’de, Google’ın sürücüsüz aracı olan Lexus RX SUV, kendi hatası nedeniyle bir otobüs ile çarpışmıştı. Kazada yaralanan olmamakla birlikte, kaza raporunda sürücüsüz aracın şerit değiştirirken otobüse çarptığı belirtilmişti.

Bugün Santa Clara Vadisi Ulaşım Otoritesi tarafından sunulan görüntüler de bu raporda yazanları destekliyor. Videoda SUV’ın otobüsün sol yanını sıyırdığını ve otobüs şoförünün şaşkın şekilde araçtan inerek durum kontrolü yaptığını görebiliyoruz.

SUV önce sinyal veriyor ve arkadan gelen otobüsün yol vermesini bekliyor. Düşük hızdayken gerçekleşen kaza, arkadan saatte 24 kilometre hızla gelen otobüse, Google’ın sürücüsüz aracının 3 kilometre hızdayken çarpması sonucu oluştuğu biliniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
4
4
3
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Iago Aspas

Hiç kimse yorum yazmamış. Bu sayfaya yorum yapılmamış olması beni gerçekten üzüyor, bazen ağlamak geliyor içimden. Hüzünleniyorum akşamları, bardaktan boşanı... Devamını Gör

the_war

Ehliyeti kasaptan mı aldın kardeşim :) Şaka bir yana, halen geliştirme aşamasında olan bir teknoloji ne de olsa, böyle durumların olması normaldir.

the_war

İçinde şoför olan çoğu araç emin ol bundan daha tehlikelidir.

Pasif Kullanıcı

peki bu kaza daha hızlıyken olsaydı yada o araç anlık bir hata ile bir insana çarpsaydı?