Görüş Bildir
Haberler
Google’ın Android Pay İsimli Mobil Ödeme Sistemi Gün Işığına Çıktı

Google’ın Android Pay İsimli Mobil Ödeme Sistemi Gün Işığına Çıktı

ATKN
03.03.2015 - 10:29

Apple’ın Apple Pay ile mobil ödeme sistemlerinde yeni bir dönemi başlatmasının ardından diğer teknoloji firmaları da benzer sistemleri duyurmaya devam ediyor. Samsung’un geçtiğimiz günlerde duyurduğu Samsung Pay’in ardından şimdi de Google’ın mobil ödeme sistemi Android Pay kendini gösterdi. 

Barselona‘da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi‘nde sunum gerçekleştiren Google, Android cihazlarda kullanılmak üzere yeni mobil ödeme sistemini duyurdu. Söz konusu ödeme sisteminin Wallet uygulaması gibi ayrı bir şekilde sunulmayacağı ve işletim sistemi içerisine gömüleceği dile getiriliyor. Bu sayede uygulama geliştiricilerin ve mağazaların bu servisi kullanarak kullanıcıların alışveriş yapmasını mümkün hale getireceği ifade ediliyor.

Sistemin tam olarak nasıl çalışacağı Google tarafından henüz açıklanmadı. Ancak ipuçlarına bakılırsa Android Pay de rakiplerine benzer bir sisteme sahip olacak ve NFC ile parmak iziyle ödeme yapma imkanı sunacak. Standart olarak MasterCard, Visa ve American Express‘i destekleyecek olan Android Pay’in ne zaman kullanıma sunulacağı bilinmiyor.

LOG

Kaynak: http://www.log.com.tr/googlein-androi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0