Görüş Bildir
Haberler
Google Egzersiz Uygulaması Geliştiriyor

Google Egzersiz Uygulaması Geliştiriyor

Ulaş
15.06.2014 - 22:38

Google Egzersiz Uygulaması Geliştiriyor

Apple’ın geçtiğimiz günlerde iOS 8 ile birlikte tanıttığı HealthKit sağlık uygulamasının ardından, Google da harekete geçti ve yeni bir sağlık uygulamasını bu ay tanıtmayı planlıyor.

Giyilebilir ürünlerle birlikte sağlık ve egzersiz uygulamaları hayatlarımızda daha fazla rol almaya başladı. İnsanlar, yaktıkları kaloriyi öğrenmek veya yürüyerek ne kadar mesafe katettiklerini öğrenmek için sağlık uygulamalarını neredeyse her gün kullanıyor. Üreticiler de bu yöndeki çalışmalarına hız veriyor. Apple, geçtiğimiz günlerde San Fransisko’da düzenlediği WWDC 2014 etkinliğinde mobil sağlık uygulaması HealthKit’i tanıttı. Google’ın da bu yöndeki çalışmalarına hız verdiği söyleniyor. İddialara göre firma, Google Fit’ adını taşıyacak sağlık uygulamasını 25-26 Haziran’da düzenlenecek I/O Konferansı’nda duyuracak.

Popüler egzersiz ve sağlık uygulamalarının verilerini toplayacak Google Fit, daha sonra bu verileri ortaklarına aktarabilecek. HealthKit ile benzerlikler taşıyacağı söylenen Fit, giyilebilir cihazlarda kullanılması için Android Wear işletim sistemine de entegre edilebilir. Uygulama sayesinde giyilebilir cihazlar, Google’ın bulut hizmetleriyle etkileşime geçebilecek. Konferansta Google Fit’in giyilebilir cihaz üreticileriyle yaptıkları ortaklıklar da açıklanabilir.

Firma, 2012 yılında sağlık alanına Google Health platformuyla girmişti. Ancak kullanıcılar, verilerini paylaşmak istemeyince platform kapatıldı. Günümüzde sağlık uygulamalarına gösterilen ilgi ise Google Fit’in benimsenmesini kolaylaştırabilir.

  • Stuff
Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/06/googl...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0