Görüş Bildir
Haberler
Google'dan Gizlilik Hamlesi! Google Chrome Yeni Güncellemede Hangi Özellikler Var?

Google'dan Gizlilik Hamlesi! Google Chrome Yeni Güncellemede Hangi Özellikler Var?

GNS
05.01.2022 - 21:50

Dijital mecralarda gizlilik ihlallerinin artması ile kullanıcılar veri güvenlikleri konusunda endişeler yaşamaya başladı. 2019 yılında yaşanan Facebook skandalı sonrası peş peşe gelen veri ihlali haberleri sonrası Google yeni önlemler aldığını duyurdu. Google Chrome gizliliklerine önem veren kullanıcılarını dikkate alarak yaptığı yeni güncellemede farklı özellikler eklediğini bildirdi. İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyanın en popüler arama motoru Google, güncelleme yaptığı yeni sürümünde kişisel verilerin gizliliğine dair çalışmalar yaptığını ifade etti. Son dönemde artan veri sızıntıları ve kişisel bilgilere erişim kolaylığı gibi durumlardan rahatsız olan kullanıcılarını önemseyen Google, arama motoruna yeni özellikler ekledi. İşte detaylar...

Google Yeni Sürüm Yayınlandı

Google Yeni Sürüm Yayınlandı

Google internet tarayıcısı Chrome için 97. sürümü yayınladı. Yaklaşık 2,5 milyardan fazla kullanıcısıyla dünyanın en çok tercih edilen tarayıcısı olan Chrome, Ekim 2021’de yayımlanan araştırma sonuçlarına göre pazarın %64’üne sahip olarak karşımıza çıkıyor. 96 numaralı son sürümü Kasım ayında piyasaya çıkan uygulama iki ay sonra yeni özellikleriyle kullanıcı karşısına tekrar çıkıyor.

Google Chrome Yeni Sürümde Neler Var?

Google Chrome Yeni Sürümde Neler Var?

Kullanıcıların girdiği web siteleri sadece çerezleri değil, hakkımızda kişisel verileri de topluyor. Aslında bu verileri silmenin ya da sitelerin toplamasını engellemenin üçüncü parti yazılımlar aracılığıyla çeşitli yolları bulunmakta. Fakat Google, bu yöntemi Chrome’a entegre ederek hem kullanıcıları üçüncü parti program arayışından kurtardı, hem de tarayıcının güvenliğini artırdı.

Google Chrome 97 ile birlikte web sitelerinin topladığı verileri temizleme dönemini başlattı. Daha öncesinde yalnızca çerezler silinebiliyordu. Yeni özelliği kullanmak için öncelikle Ayarlar > Hakkında sayfasına giderek Chrome’u son sürüme güncelleyin. Ardından Ayarlar > Güvenlik ve gizlilik > Site ayarları > İzinleri ve sitelerde depolanan verileri göster butonuna basılmalı.

Burada, hangi sitenin sizin hakkınızda ne kadar veri topladığını görülebilir. Aynı zamanda tek tek inceleyebilir ve “Tüm verileri temizle” butonuna basarak sitelerin sizden topladığı bilgileri silebilirsiniz.

Yüksek boyutlu programlara ihtiyaç duymaksızın direkt olarak tarayıcıyla çalışan web uygulamaları, Chrome 97 sürümünde geliştirildi. Artık Google, her web uygulamasının tarayıcının üst kısmında çubuğu da kullanmasına izin verecek. Daha çok geliştiricileri ilgilendiren bu destek sayesinde, uygulamaların sekme çubuğuna arama düğmesi, ileri-geri butonu gibi araçlar eklenebilecek.

Google Chrome 97 sürümü ile, web siteleri sahip olunan ekranın HDR desteği olup olmadığını algılayacak. Böylelikle HDR videoları daha uyumlu oynatma imkanı sunacak. Eğer ekranınız desteklemiyorsa söz konusu video HDR formatında oynatılmayacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın