Görüş Bildir
Haberler
Google Artık Picasa'yı Desteklemeyecek

Google Artık Picasa'yı Desteklemeyecek

Google’ın fotoğraf arama, düzenleme, değişiklik yapma gibi amaçlar için kullanılan Picasa servisi artık tarih oluyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

WebMasto'da yer alan habere göre Google son zamanlarda Google Photos adını verdiği yeni fotoğraf servisiyle bu ihtiyacı fazlasıyla karşılamaya başlamış; hatta kullanıcılara sınırsız depolama alanı gibi özellikleri bu servisi altından sunmaya başlamıştı. 

Dolayısıyla Picasa gibi çok kullanılmayan bir programa artık ihtiyacı olmadığını da göstermiş oldu.

Yapılan açıklamaya göre Google, 15 Mart 2016 tarihinden itibaren Picasa’nın masaüstü uygulamasına destek vermeyecek. Bu da belirtilen tarih itibariyle Picasa için artık yeni güncelleme çıkmayacağı anlamına geliyor. 

Ayrıca kullanıcıların Picasa Web Albümleri altında sakladığı verileri de belirli bir süre dahilinde tutacak ve bu süreç zarfında kullanıcılardan bu verileri Google Photos’a taşımalarını isteyecek.

Artık desteklenmeyecek olan Picasa’dan Google Photos’a geçiş yapmak isteyen kullanıcılar ise buradaki adresten Google Photos’un masaüstü uygulamasını indirip, fotoğraflarını bu uygulama üzerinden Google Photos’a yükleyebilecekler.

Yapılan açıklamada ayrıca Picasa API’sinin bazı özelliklerinde de değişiklik yapılacağı belirtilmiş durumda. Bu da API’yı kullanan geliştiricilerin bundan etkilenebileceği anlamına geliyor.

WebMasto

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
4
4
3
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
TC Meriç Tensi

Picasa'nin adini Photos olarak degistirdik deselerdi bir satirda biterdi olay. Bir sayfa yazi okumak gerekmezdi.

Abdullah E

Oysa ki ben Picasa'nın fotoğraf görüntüleyicisini kullanıyordum.