Görüş Bildir
Haberler
Gönderdiğiniz Mesajların Sonuna Nokta Koymak Kabalık Belirtisi

Gönderdiğiniz Mesajların Sonuna Nokta Koymak Kabalık Belirtisi

Onedio Teknoloji
09.12.2015 - 11:38 Son Güncelleme: 14.12.2015 - 21:52

Yapılan yeni bir araştırmaya göre hiç kimse bu uygulamalarda sonu nokta ile biten bir kısa mesaj almak istemiyor. Tabi ki mesajın sonunda nokta olması gramer olarak doğru, ancak insanlar bunu sevmiyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Celia Clin ve Binghamton Üniversitesi’ndeki araştırmacı ekibi, öğrencilerden rastgele seçtikleri 126 kişiye karşılıklı mesajlardan oluşan 16 mesajlık bir konuşma gösterdiler. Mesajlar 'Takılalım mı?' gibi sorularla başlayıp 'Olur.' gibi tek-kelimelik cevaplarla veya sonunda nokta olmayan 'Tamam' gibi kelimelerle bitiyordu. Katılımcıların tepkilerine göre sonunda nokta olan cevaplar diğerlerine göre daha samimiyetsiz geldi. Clin bu sonuçların özellikle sanal-yollarla yapılan iletişimde noktanın önemini belirttiğini vurguladı.

İnsanlar yüz yüze iletişim kurarken mimikleriyle, ses tonlamasıyla, duraklamalarla ve bu tip şeylerle de iletişim kuruyor. Ancak mesajlaşırken bunların hiç biri yok. Bu nedenle mesaj atanlar ellerinde ne varsa onu kullanıyor, yani ifadeleri. Cümlelerin sonuna koyulan ifadeler bir nevi nokta yerine geçiyor.  Buna ek olarak, ünlem işareti ile biten mesajlar da nokta ile bitenlere göre daha samimi bulunuyor.  

Yani mesajın sonuna nokta koysam mı diye düşünecek olursanız bu araştırmaya göre koymamak daha iyi. Çok kararsız kalırsanız ünlem koyabilirsiniz.

Kaynak: http://mashable.com/2015/12/08/textin...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
18
7
3
2
2
1