Görüş Bildir
Haberler
Gönder Gönder Gelsin! TikTok, Ethereum Tabanlı Müzik Platformu Audius ile Ortaklığını Duyurdu

etiket Gönder Gönder Gelsin! TikTok, Ethereum Tabanlı Müzik Platformu Audius ile Ortaklığını Duyurdu

Ali Aydemir
17.08.2021 - 15:42

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de gündemden düşmeyen video ve haberlerle her geçen gün daha geniş kitlelere ulaşan TikTok, yeni ortaklığını duyurdu. Müzik akış hizmetleri  Audius üzerinden yapılacak, işte detaylar.

Bu içerik bilgilendirme ve eğlence amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir Yatırım Tavsiyesi içermemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Artık şarkılar daha hızlı yüklenecek!

Audius Müzik Platdormu'ndaki sanatçılar orijinal müzikleri “TikTok Sounds” olarak yükleyebilecekler. Ethereum ve Solana blok zincirlerine dayalı bir müzik akışı platformu olan Audius, dünyaca ünlü video paylaşım uygulamasının yeni “TikTok Sesleri” kitaplığında TikTok ile ortaklık kuruyor.

1 dakikadan az sürecek!

Ortaklık, TikTok için bir ilk olarak değerlendirilmekle birlikte TikTok'un mevcut müzik yükleme ve seçim sürecini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Audius kullanıcıları artık şarkıları kolayca yükleyebilir ve Audius'un kurucularının bir dakikadan az sürdüğünü söylediği TikTok'ta paylaşabilir.

Audius Müzik Platformu nedir?

Audius Müzik Platformu nedir?

Audius tüm müzisyenler için oluşturulmuş yeni bir yayın platformudur. Sanatçılar için az masrafla para kazanabilecek hizmetler vererek hayran kitlesi oluşturmak gibi avantajları da mevcut. Audius, yakın zamanda 5 milyon kullanıcı sınırını aşan ve TikTok ile doğrudan paylaşıma izin veren ilk akış platformudur. 2018 yılında kurulan Audius, bazı ölçütlere göre şu anda en büyük merkezi olmayan tüketici blok zinciri uygulamasıdır. Platform, Skrillex ve deadmau5 dahil olmak üzere 100.000'den fazla müzisyenden oluşan bir kadroya sahiptir. Temmuz ayında Audius, platformuna yeni sanatçıları çekmek için Solana Creator Fund ile bir ortaklık yaptığını duyurmuştu. Temmuz sonunda, aylık beş milyon kullanıcıya ulaştığını duyurdu ve bu da onu blockchain teknolojisiyle desteklenen en yaygın kullanılan uygulamalardan biri haline getirdi.

Sanatçılar daha fazla görünür hale gelecek!

Sanatçılar daha fazla görünür hale gelecek!

Bir Audius sözcüsü platformun kurucularının 'TikTok'ta birkaç kişiyle yakın olduklarını ve bu ortaklığın önceki dostluklara dayandığını' söyledi. Ortaklardan Browning bir basın açıklamasında, 'TikTok Sounds'un ilk lansman ortaklarından biri olmaktan ve Audius'taki sanatçılara görünürlüklerini daha da artırma şansı vermekten gurur duyuyoruz' dedi.

TikTok paylaşım özelliği Pazartesi günü tüm Audius kullanıcıları için yayına girdi!

TikTok paylaşım özelliği Pazartesi günü tüm Audius kullanıcıları için yayına girdi!

Audius, TikTok gibi, şu anda platformu müzik akışı için kullanan sanatçılara telif ücreti ödemiyor, ancak hayranlarla etkileşim kurmak ve dinleyici bulmak için bir platform sunuyor. Şu anda aylık 1 milyardan fazla kullanıcısı olan TikTok, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kullanıcılarının %75'inin TikTok videoları aracılığıyla yeni sanatçılar bulduğunu bildirdi. Audius'u müzik akışı için kullanan bir EDM ikilisi olan Disclosure'dan Guy Lawrence, bu yeni özelliği iki platform için de gelecek vaad eden bir gelişme olarak nitelendirdi. Yüklemelerin doğrudan Audius üzerinden TikTok'ta paylaşabilmesi ise oldukça zaman tasarrufu sağlıyor.

AUDIO TOKEN kullanılabilir.

Mart ayında Audius, aynı zamanda bir para kazanma aracı olarak da hizmet edebilecek bir NFT entegrasyonunu duyurmuştu. Müzisyenler, stake yoluyla kazanç elde etmek için kullanılabilecek AUDIO tokenini kullanabiliyor.  Ancak kurucu ortak, uygulama kullanıcılarının büyük çoğunluğunun şimdilik blockchain ile ilgilenmediklerini iletti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın