Görüş Bildir
Haberler
Girişimcilik Fikirleri ve İş Kurma: Az Sermaye İle Yapılan İşler ve Ülkemizde Çok Popüler Olan Girişimcilik Fikirleri

Girişimcilik Fikirleri ve İş Kurma: Az Sermaye İle Yapılan İşler ve Ülkemizde Çok Popüler Olan Girişimcilik Fikirleri

Türkiye, sahip olduğu genç nüfus ve bitmek bilmeyen enerjisi ile girişimciliğe gerçekten en uygun ülkelerden bir tanesi. Her ne kadar yurt dışına bakıp 'ya abi adamlar Amerika'da milyar dolarlık iş yapıyorlar' diye iç geçirse ve bunun üzerine saatlerce muhabbet etse de bizde durumlar farklı işliyor. 

Özellikle her beyaz yakalının hayali olan kafe, kahveci, çay evi, butik fırın, pastane hatta lokmacı açmak popüler girişimcilik fikirleri arasında yer alsa da mısır, çiğ köfte, tatlı satan da pek çok yer var. Girişimcilik ve iş fikirlerinizi, az bir sermaye ile ortaya koyabileceğiniz girişimcilik fikirlerini listeledik bugün.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başlamadan önce: Kendinizi girişimcilik fikrine "gerçekten" hazırlayın.

Başlamadan önce: Kendinizi girişimcilik fikrine "gerçekten" hazırlayın.

'Abi şunu şöyle yapalım, abi günde bir liradan x kişi...' gibi geyikleri bir kenara bırakın. Risk alacaksınız. Dolayısı ile pembe bulutların üzerinde ayaklarınız yere basmıyorken alacağınız karar, yapacağınız araştırmalar sizi bir yere ulaştırmayacak. Kendinizi gerçekten hazırlamak adına sürekli sorular sorun;

  • Risk almaya hazır mıyım?

  • Kendimi ve işletmemi en az 6 ay idare edebilecek kadar param var mı?

  • Yaşayacağım zorluklar karşısında nasıl çözümler üretebilirim?

  • Başarısız olursam bir sonraki planım ne olacak?

  • Elalem ne de... Şaka şaka, buna gerek yok.

Solucan Gübresi Üretimi // Solucan Çiftliği Açmak

Solucan Gübresi Üretimi // Solucan Çiftliği Açmak

Solucan çiftliği açmak ve gübrecilik işi yapmak son dönemlerin en karlı işlerinden bir tanesi. Bu işi yapabilmek için tek seferliğine 150 bin kırmızı Kaliforniya Solucanı, 40 metrekare kapalı bir alan ve 7 metrekarelik bir reaktör yeterli. Solucanlar 3 ayda bir sayısını ikiye katladığından başlangıç için sayıyı ve miktarı siz de belirleyebilirsiniz. Organik gübre olan solucan gübresine iç pazardaki talep şu an oldukça fazla ve üretim de az.

Mantar Yetiştiriciliği Yapmak

Mantar Yetiştiriciliği Yapmak

Pek çok mantar çeşidi, ülkemiz iklimlerine kolaylıkla uyum sağlıyor. 50 metrekare bir alanda üretime başlayabilirsiniz. 5 bin lira bir maliyetle başlayabiliyorsunuz, yapmak istediğiniz işin büyüklüğüne göre başlayabilirsiniz. Hangi mantarı yetiştirmek istediğinize karar vermeli, bakım için gereken her şeyi ezberlemeli ve buna göre hareket etmelisiniz. Şu sıralar ülkemizde kültür mantarı oldukça popüler. Yine iç pazarda talep şu an bir hayli fazla.

Yarasa Gübresi Üreticiliği

Yarasa Gübresi Üreticiliği

Bir, iki derken üçüncü madde de tarım ile ilgili. Yarasa gübresi mevcut ürün verimini %50 ile %120 arasında arttırabiliyor. Bu yüzden özellikle yurt dışında çok popüler. Bazı girişimciler 'mağara' (bakın mağaza değil) kiralayarak bu işi yapıyorlar.

Teraryum ve Minyatür Bahçe Yapımı

Teraryum ve Minyatür Bahçe Yapımı

Özellikle büyükşehirlerde kocaman gökdelenlerin içine sıkışanlara biraz nefes aldırabilecek bir girişim fikri bu. Hedef kitleniz direkt belli yani. Minyatür bahçe yapımı maliyetli görünse de olay tamamen sizde bitiyor. Yaptığınız ürünleri Instagram üzerinden bile pazarlayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Danışmanlık Hizmeti Vermek

Danışmanlık Hizmeti Vermek

Ülkemizde hizmet ürünlerinin payı sürekli olarak artıyor. Uzman olduğunuz bir konu ile ilgili danışmanlık hizmeti vermek oldukça karlıdır ve ürün de aslında sizsiniz. Bu özellikle yazılım ve internet işleri, yaşam koçları için ideal bir iş fikridir.

Freelance İş Yapmak

Freelance İş Yapmak

Freelance yani proje bazlı çalışmak size güzel kazançlar sağlayabilir. Yazılım ve internet projelerinde çok aktif olan bu iş kolu ile güzel kazançlar sağlamak mümkün. Bununla ilgili detaylı bir şekilde ele aldığımız içeriğimizi de hemen aşağıya bırakıyorum.

Evden Ek İş Yapmak

Evden Ek İş Yapmak

Evden yapabileceğiniz ek işleri araştırmak, az bir sermaye ile yapabileceğiniz işleri listelemek oldukça iyi bir yöntem olabilir. Yine bunun için detaylı bir şekilde ele aldığımız içeriğimizi okuyabilirsiniz.

Çiğ Köfteci Açmak

Çiğ Köfteci Açmak

Durun hemen gülmeyin. Çiğ köftecilerin her yere çok hızlı yayıldığı dönemi hatırlıyor musunuz? Bunun sebebi sadece çiğ köftenin çok fazla talep görmesi miydi sizce? Tabii ki hayır. Özellikle bayilik masrafları açısından 4-5 bin TL gibi bir maliyetle bayilik almak mümkün ve bugün en az sermayeli işlerden bir tanesi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
195
32
25
10
10
9
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Kardeşim girişimcilik yeni fikir, yeni bir proje ile olur. Bunlar zaten belli bir pazarı olan işler. Boş yapmayın amınıza korum.

Kzlt

Solucan gübresi üretimi işine arkadaşım yatırım yapmıştı bir kaç yıl sabretti ve bıraktı. Çünkü bu işin türkiye'de iki tane firmanın tekelinde olduğunu ve o... Devamını Gör

Hakan Yurttaş

acayip gaza geldim, hemen gidip bir çiğköfteci açıyorum.