Görüş Bildir
Haberler
Gine Nerede Bulunuyor? Gine’de Yapılan Darbenin Başında Kim Var?

Gine Nerede Bulunuyor? Gine’de Yapılan Darbenin Başında Kim Var?

Darbelerle anılan Afrika’da, bir ülkede daha darbe yapıldı. Afrika ülkesi Gine’de yapılan darbe sosyal medyanın gündeminde. Gine’nin başkenti Konakri'de özel kuvvetlere bağlı bir grup asker, Cumhurbaşkanı Conde'yi rehin aldı. Cumhurbaşkanın rehin alınma görüntüleri sosyal medyadan yayınlandı. Darbe haberi sonrasında ‘Gine nerede, hangi kıtada?’ ve ‘Gine’de darbeyi kim yaptı?’ sorusu gündemde geldi. İşte ajanslara son dakika olarak düşen Gine’deki darbe ile ilgili bilgiler…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Bir Afrika ülkesi daha darbe ile gündeme geldi. Resmi adı Gine Cumhuriyet olan ve yaygın kullanımı Gine olan Afrika ülkesinde darbe girişimi yaşanıyor. Ülkede yeni günün ilk saatlerinde başkanlık sarayını kuşatan askerler, silahlı çatışma ile Cumhurbaşkanı Conde’yi rehin aldı. İşte Gine’de yaşanan darbe olayı…

GİNE’DE DARBEYİ KİM YAPTI, NASIL OLDU?

Gine yerel basınındaki bilgilere göre, Özel Kuvvetler Birliklerinin (GFS) başındaki Albay Mamady Doumbouya'nın ve Cumhurbaşkanı Conde'nin görüntüleri paylaşıldı.

Darbenin başında bulunan Albay Mamady Doumbouya, ülkedeki siyasi ve ekonomik durum nedeniyle yönetime el koyduklarını söyledi.

Gine Savunma Bakanlığı ise Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yapılan saldırının püskürtüldüğünü ve güvenlik güçlerinin düzeni sağlamaya başladığını açıkladı.

GİNE NEREDE, NÜFUSU KAÇ?

Gine ya da resmî adı ile Gine Cumhuriyeti, Afrika kıtasının batı bölümünde yer alan bir ülkedir. Ülkenin sınır komşularını (kuzeyden saat yönünde ilerlendiğinde) Senegal, Mali, Fildişi Sahili, Liberya, Sierra Leone ve Gine-Bissau oluşturmakta olup, ülkenin batısında Atlas Okyanusu yer almaktadır.

Ülkenin başkenti Conakry'dir.

Gine'da son olarak 2014 yılında gerçekleştirilen sayım sonuçlarına göre 10,628,972 nüfus tespit edilmiştir. Bu güncel olarak son resmi sayım konumundadır. Ülke nüfusunun büyük çoğunluğu başkent Conakry'de yaşamaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın