Görüş Bildir
Haberler
Gestaltçı Yaklaşım Testine Göre Nasıl Bir Karaktere Sahipsin?

etiket Gestaltçı Yaklaşım Testine Göre Nasıl Bir Karaktere Sahipsin?

Gestaltçı yaklaşım ya da Gestalt psikolojisi, en temel haliyle; karmarışık gibi görünen dünyada anlamlı bir algıya sahip olmamızın temelde hangi kanunlara dayandığını anlamaya çalışır. 

Bakalım buna göre senin nasıl bir karakterin var?

Not: Bu test sadece eğlence amaçlı yapılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hadi başlayalım! Bu resimde dikkatini ilk ne çekti?

1. Hadi başlayalım! Bu resimde dikkatini ilk ne çekti?

2. Gözlerini kapat ve burada bir opera izlediğini hayal et. Hayalinde canlanan senaryoda en belirgin şey bunlardan hangisi?

2. Gözlerini kapat ve burada bir opera izlediğini hayal et. Hayalinde canlanan senaryoda en belirgin şey bunlardan hangisi?

3. Bu fotoğrafa baktığında kafanda ne gibi bir hikaye canlandı?

3. Bu fotoğrafa baktığında kafanda ne gibi bir hikaye canlandı?

4. Bu görseli resimdeki görüntülerden biriyle ilişkilendirecek olsan hangisini seçerdin?

5. Sence resimde yer alan parçalar bir araya gelince hangi şeyin çizimini oluşturuyordur?

5. Sence resimde yer alan parçalar bir araya gelince hangi şeyin çizimini oluşturuyordur?
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bu görsele de bir süre bak ve gözlerini kapat. Hangi renk aklında daha çok kaldı?

7. Bu Zebra resminde dikkatini çeken ya da daha çok odaklandığın şey ne?

7. Bu Zebra resminde dikkatini çeken ya da daha çok odaklandığın şey ne?

8. Son olarak bu odalardan hangisinde daha rahat çalışırdın?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Bütünsel!

Bütünsel!

Senin karakterin; bütünsel! Gördüğün ya da yaşadığın olayların giriş,gelişme ve sonuç kısımlarını ayrı ayrı değerlendiriyorsun. Sonrasındaysa bunların her birinin ayrıntısını da dikkate alarak belirli bir çıkarımda bulunuyor ve ona göre hareket ediyorsun. Bir iş yaparken de ayrıntıları önemsiyor fakat çok üstünde durmadan daha sonuç odaklı çalışıyorsun. Bu halinde özellikle insan ilişkilerindeki tavırlarına yansıyor. Şöyle ki; senin için insanların çoğu temel bir kaç noktaya göre ayrılıyor. Bir kişi eğer bir şeyi şu şu şekilde yapıyor ve söylüyorsa demek ki bunu istiyordur gibi kendine özgü kodlar belirliyor ve ilişkilerini de bunlara göre şekillendiriyorsun.

Birleştirici!

Birleştirici!

Senin birleştirici bir karakterin var! Sen hayatında yaşadığın ve gördüğün her şeyi ayrıntılarına kadar değerlendiriyor ve elde ettiğin sonuçların hepsine zihninin derinliklerinde saklıyorsun. Sonrasındaysa birbirinden bağımsız gibi görünen herhangi iki ya da daha fazla olaydan elde ettiklerini birleştirip yeni fikirler ve çıkarımlar elde ediyorsun. Bunu yaparken hayal gücünden de fazlasıyla yararlanıyorsun. Bu da seni özellikle sosyal hayatında daha hoşgörülü ve uysal biri yapıyor, çünkü sen hiç kimseyi ve hiçbir şeyi alışılageldik kalıplarla yargılamayan, farklılıklara açık birisin.

Analitik!

Analitik!

Senin analitik bir karakterin var! Şöyle ki sen gördüğün bir objenin, yaşadığın bir problemin ya da edindiğin bir tecrübenin önce genel hatlarına bakıyorsun. Özellikle karşına çıkan her olayda ilk olarak odaklandığın yer; sonuç! Sonuca bakıp daha sonra geriye doğru giderek olayın her bir ayrıntısını gözden geçiriyor ve buna göre çıkarımlar elde ediyorsun. Bir şeyi amaç edindiğindeyse önce ne istediğine karar veriyorsun. Daha sonra seni o isteğine götürecek adımları büyükten küçüğe göre zihninde sıralayarak hareket geçiyorsun. Haliyle oldukça sorgulayıcı ve araştırmayı seven birisin. En önemli özelliğin ise herhangi bir şeyin gerçek olduğuna sen düşünüp,taşınıp doğru olduğuna karar vermedikçe asla körü körüne inanmıyorsun!

Realist!

Realist!

Senin karakterin tam anlamıyla; realist! Ne yaşarsan yaşa, neyi tecrübe edersen et odaklandığın ilk şey;neden- sonuç ilişkileri! Etrafında gördüğün her şeye gerçekçi bir şekilde yaklaşıyor, çıkarımlarını da buna göre yapıyorsun. Yani senin dünyanda varsayımlara pek yer yok. Olayların ayrıntısına göz gezdirip, 'Bu neden şu olayı yaşamama sebep oldu.' diyerek sonucu hafızana atıyor ve sonrasında ona göre hareket ediyorsun. Soyut şeyleri bile kafanda somut olaylara çevirerek, sana en mantıklı gelecek şekilde algılıyorsun. Bu durumsa en çok sosyal ilişkilerine yansıyor. Duygusallığa pek yer vermediğin için çoğu zaman insanlar seni çok farklı algılıyor ancak bu senin pek de dikkate aldığın bir şey değil çünkü senin için aslolan kendi doğrularını yaşamak!

Pragmatik!

Pragmatik!

Senin pragmatik bir karakterin var! Sen gördüğün her şeyden ve edindiğin her tecrübenin ayrıntısından ziyade sonuçlarına odaklanıyor ve ihtiyaç olan kadarını alıp, gerisine fazla kafa yormuyorsun. Elde ettiğin bu sonuçlarıysa hayatında fayda yaratacak hale getiriyor, kötü bir şeyden bile ders çıkararak yoluna daha verimli bir şekilde hareket etmeye çalışıyorsun. Olaylara bakış açın yüzeysel gibi görünebilir ancak aslında sen her şeyi derinlemesine düşünüyor fakat gereksiz ayrıntılara pek takılmayarak zihnini daha verimli kullanmaya çalışıyorsun. Tüm bunların yanı sıra pratik zekalı ve oldukça yaratıcı biri olduğunu da söyleyebiliriz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1352
365
161
75
43
34
32
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
omer1910

Bütünsel derken bile ilk 3 harf BÜT , bıktım ulan bu hayattan mezun edin artık beni

resmiyye11

analitik yani sonuc odakli👍

inci küpesiz kız

Senin analitik bir karakterin var! Şöyle ki sen gördüğün bir objenin, yaşadığın bir problemin ya da edindiğin bir tecrübenin önce genel hatlarına bakıyorsun.... Devamını Gör