Görüş Bildir
Haberler
Gerçek Olamayacak Kadar Güzeller: Edebiyatta Klasikleşmiş 10 Büyük Aşk Hikayesi

etiket Gerçek Olamayacak Kadar Güzeller: Edebiyatta Klasikleşmiş 10 Büyük Aşk Hikayesi

Edebiyat tarihinde birçok klasik aşk hikayesi bulunuyor. Bu unutulmaz aşk hikayelerini sizler için derledik. En romantik aşk hikayelerini merak edenleri içeriğe alalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Romeo ve Juliet

Romeo ve Juliet'in aşkını bilmeyen yoktur. Shakespeare'nin ölümsüz bu eserinde iki aşık gencin aile düşmanlıkları yüzünden bir türlü kavuşamaması anlatılıyor. Trajik bir sonla biten bu hikaye edebiyatın en klasikleşmiş hikayelerinden.

2. Elizabeth Bennet ve Mr.Darcy

Jane Austen'ın Aşk ve Gurur eserindeki bu aşk hikayesi de edebiyatın klasiklerinden. Bu ikilinin arasındaki aşkı işlerken toplumsal normlara da dikkat çeken Austen'ın bu eseri aşka aşıkların çok sevdikleri hikayelerden biri.

3. Tristan ve İsolde

Orta Çağ döneminde geçen bu aşk hikayesinde yasak bir aşk anlatılıyor. Bu hikaye edebiyattaki en ünlü aşk hikayelerinden biri. Tristan ve İsolde'nin hikayesi aşkın engel tanımadığına bir örnek.

4. Jane Eyre ve Edward Rochester

Yetimhanede büyüyen Jane Eyre'nin işvereni Edward Rochester ile olan aşkının anlatıldığı bu hikaye, en beğenilen aşklardan biri. Güçlü karakteriyle ortaya çıkan Jane Eyre ile Rochester'ın karmaşık kişiliği arasındaki ilişkiye odaklanılan bu hikayede aşkın ne olduğunu anlayacaksınız.

5. Heathcliff ve Catherine

Catherine ve Heathcliff'in yoğun ve karmaşık aşkı çok bilinmese de bilenlerin en sevdikleri aşklardan biri. Edebiyatta iz bırakmış bu aşk, tutku ve intikam temasını işliyor. Acı dolu bu aşk hikayesi edebiyatın başyapıtlarından biri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Scarlett O'Hara ve Rhett Butler

Rüzgar Gibi Geçti romanındaki bu aşk, Güney Amerika'da geçiyor. Scarlett O'Hara ve Rhett Butler'ın arasındaki karmaşık ilişkisi bu romanda geçen edebi bir aşk hikayesi. Romantik olduğu kadar çalkantılı da bir aşk hikayesinin kahramanları Scarlet ve Rhett, edebiyatın unutulmaz karakterleri.

7. Anne Elliot ve Captain Wentworth

Jane Austen'ın Persuasion romanında geçen bu aşk hikayesinin baş kahramanları Anne Elliot ve Captain Wentworth. Bu romanda bu iki karakterin aşklarına ikinci bir şans verdikleri ve bu aşka nasıl sahip çıktıkları konu ediliyor. Aşkın gücünü gösteren bu aşk hikayesi klasikleşmişlerden biri.

8. Belle ve Canavar

Güzel ve Çirkin masalında yer alan bu aşk hikayesi, aşkın dış görünümden ibaret olmadığını kanıtlayan bir hikaye. Başlarda Belle, Canavar'dan korksa da onu tanıdıkça sevmeye başlıyor. Aşktan öte zamanla oluşan sevgiye odaklanan bu hikaye çocuklardan yetişkinlere herkesin sevdiği aşklardan.

9. Anna Karenina ve Kont Alexei Vronsky

Yasak bir aşkın anlatıldığı bu hikayede Anna Karenina'nın evli Kont Alexei Vronsky ile ilişkisi konu ediliyor. Evlilik dışı ilişkinin toplumsal sonuçlarına odaklanılan bu hikaye, edebiyatın en bilinen aşklarından biri.

10. Esmeralda ve Quasimodo

10. Esmeralda ve Quasimodo

Victor Hugo'nun Notre Dame'ın Kamburu hikayesinde toplumsal adaletsizlikler yanında büyük bir aşk da var. Quasimodo'nun Esmeralda'ya büyük aşkı konu edilen bu hikaye tek taraflı bir aşk hikayesi. Quasimodo, Esmeralda'ya aşık ama Esmeralda başka biriyle beraber. Bu durum onu üzse de aşkına hep sahip çıkan Quasimodo'nun hikayesi edebiyatta yer etmiş hikayelerden.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
13
6
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kubrickss

Esmeralda&Quasimodo 💫💃🏻 Yüzüme bakma güzel kız, Yüreğime bak benim. Yakışıklı gençler, çok zaman taş yürekli olur, Öyle yürekler var ki sevmek, sevilmek nedir... Devamını Gör

Bozkurt

Johnny Depp ve Amber Heard

Arwen

Beni en çok etkileyen roman aşklarından; Ayşe Kulin Veda-Umut serisi hizmetçi Mehpare ve dava adamı, Sarıkamış gazisi, hasta Kemal’in aşkı. Onu öyle güzel se... Devamını Gör