Görüş Bildir
Haberler
Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar Bu Yıl Kubilay'ı 'Cumhuriyeti' ve 'Laikliği' Kaldırarak Andı...

etiket Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar Bu Yıl Kubilay'ı 'Cumhuriyeti' ve 'Laikliği' Kaldırarak Andı...

Yasin Arslan
23.12.2017 - 13:17 Son Güncelleme: 23.12.2017 - 19:38

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 87 yıl önce Asteğmen Kubilay’ın şeriatçılar tarafından şehit edilmesi anısına bir mesaj yayınladı.  Menemen Olayları hakkındaki daha önceki mesajlarında “Cumhuriyetin temel değerlerini hedef alan menfur saldırı” tanımlaması yapan Akar, bu yıl sadece “menfur bir saldırı”, “ibretlik bir olay” ifadelerini kullandı.

Bu yılki mesajında ''Cumhuriyet'' ve ''laiklik'' ifadelerini kullanmayan Akar'ın mesajı tepki çekti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet gazetesinden Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 87 yıl önce şeriatçılar tarafından başı kesilerek şehit edilen Asteğmen Kubilay ve Menemen Olayı ile ilgili bu yılki mesajında; “Cumhuriyetin temel değerlerini hedef alan menfur saldırı” ifadesini kullanmadı. Ayrıca Akar bu yılki mesajında ''laiklik'' ifadesini de kullanmadı. 2015 ve 2016 yıllarındaki mesajlarında bu ifadeleri kullanan Akar, bu yıl 15 Temmuz vurgusu yaptı.

Menemen Olayı için 2015 ve 2016’da “Cumhuriyetin temel değerlerini hedef alan menfur saldırı” tanımlaması yapan Akar, bu yıl sadece “menfur bir saldırı”, “ibretlik bir olay” dedi.

Menemen Olayı için 2015 ve 2016’da “Cumhuriyetin temel değerlerini hedef alan menfur saldırı” tanımlaması yapan Akar, bu yıl sadece “menfur bir saldırı”, “ibretlik bir olay” dedi.

2015 mesajında “TSK mensupları olarak; demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin varlığının en büyük güvencesi olmaya devam edeceğiz” diyen, 2016’da ise “Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına, laik ve demokratik yapısına yönelik bu ve benzeri saldırılar hüsrana uğratılacaktır” ifadelerini kullandı.

Hulusi Akar'ın bu yıl yayınladığı Şehit Kubilay'ı anma günü mesajı👇

Hulusi Akar'ın bu yıl yayınladığı Şehit Kubilay'ı anma günü mesajı👇
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Değerli Mensupları,

87 yıl önce Menemen’de, menfur bir saldırıda şehit edilen yüreği vatan, millet ve bayrak sevgisiyle dolu Asteğmen Kubilay, Bekçi Hasan ve Şevki Beyleri, bugün bir kez daha saygıyla anıyoruz.

Tarihimizin çeşitli dönemlerinde, Menemen’de ve son olarak da 15 Temmuzda yaşanan bu ibretlik olayların, bütün yönleriyle genç kuşaklara aktarılması; geleceğimizin ve ülkemizin güvenliği bakımından son derece önemlidir.

Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları; milletimizin kültürü ve tarihiyle zenginleşen yüksek değerlerimizi, bir vicdan ve namus borcu olarak sonsuza kadar korumak ve yaşatmak için, dün olduğu gibi bugün de her türlü gayreti göstermektedir.

Bağrından çıktığı ve güveninden, sevgisinden destek aldığı Asil Türk Milleti ile aziz şehitlerimizi koynunda barındıran kutsal vatan toprakları için “Ölürsek şehit, kalırsak gazi!” anlayışı içinde mücadelesini sürdüren ordumuz; bayraklaşan vatan topraklarını, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da her türlü tehdit ve tehlikeye karşı canı, kanı pahasına korumakta kararlıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 87 yıl önce Menemen’de yaşanan elim ve esef verici olayı, yıl dönümü vesilesiyle bir kez daha kınıyor,

Bu vesileyle, başta Asteğmen Kubilay, Bekçi Hasan ve Şevki Beyler olmak üzere; Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını; özveri ve kararlılıkla sürdürmekte olduğumuz Terörle Mücadele Harekâtı’nda, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı verilen mücadelede, sınır ötesi operasyonlarda ve diğer faaliyetlerde şehitlik mertebesine ulaşan silah arkadaşlarımızı; güvenlik güçlerimizi ve vatandaşlarımızı; kanlarını bayraklaşan vatan toprakları uğrunda feda eden bütün aziz şehitlerimizi; ebediyete intikal eden tüm mensuplarımızı rahmet ve şükranla, kahraman gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz.

  Hulusi AKAR

  Orgeneral

  Genelkurmay Başkanı

Akar'ın bu yılki mesajı sosyal medyada da gündem konusu oldu...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
900
407
113
77
59
34
20
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sadistrues

15 temmuzunuzu s..keyim yeter lan

Baba Voss

Bu gözlerin gördüğü en siktiri boktan hatta tek siktiri boktan Genelkurmay Başkanı.

Sefa Kulaksız

Sen gerçekten bu adamın Genelkurmay Başkanı olduğunu mu sanıyorsun? Birileri tarafından oraya oturtulmuş ve istedikleri yapıldığı sürece orada tutulacak bir ... Devamını Gör

Ülkesi için canını veren "Kubilay" nerde , yalakalık uğruna para uğruna götünü satan "hulusi" nerde...