Görüş Bildir
Haberler
Gelecekten Geliyorum! Zamanı Bükmenize İmkan Sağlayan 7 Oyun

Gelecekten Geliyorum! Zamanı Bükmenize İmkan Sağlayan 7 Oyun

Zaman manipülasyonu birçok dizide, filmde ve oyunda yer verilen, ilgi çekici bir kavram. Zamanı oyunların içerisinde bizzat bükmenin zevki de bir ayrı oluyor tabii. Peki bunu yapmamıza olanak sağlayan oyunlar hangileri? Gelin bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Life is Strange serisi

1. Life is Strange serisi

Hikâyesiyle oynayanları mest eden Life is Strange serisinin en ikonik özelliklerinden bir tanesi zaman bükme özelliği. Life is Strange'in zaman manipülasyonu deyince akla ilk gelen oyun olması da cabası.

2.

3. SUPERHOT serisi

3. SUPERHOT serisi

SUPERHOT'ta zamanı Life is Strange'deki gibi geriye alamıyoruz, fakat hareketimizin aniliğine göre zamanı yavaşlatıp hızlandırabiliyoruz. Bu sürreal oyunda böylelikle rakiplerimizi öldürüp yolumuza devam ediyoruz.

4. Dishonored 2

4. Dishonored 2

Oldukça sevilen gizlilik oyunu Dishonored da bir yetenek aracılığıyla oyuncuya zamanı bükme imkânı tanıyan eserlerden sadece bir tanesi.

5. Braid

5. Braid

2008 yapımı bağımsız platform oyunu Braid'de zamanın gidişatını kontrol ederek çeşitli bulmacaları çözüyoruz, zihnimizin sınırlarını zorluyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Quantum Break

6. Quantum Break

2016 çıkışlı bir Remedy Entertainment eseri olan Quantum Break, bilim kurguyla macerayı birleştirerek oyunculara eşsiz bir deneyim sunuyor. Zamanı bükme gücüne sahip ana karakterimiz Jack Joyce ile zaman mefhumunu, dolayısıyla evreni kurtarmaya çalışıyoruz.

7. Twelve Minutes

7. Twelve Minutes

Twelve Minutes'a ne kadar 'Zaman büktürücü' dersiniz bilmem, fakat oyuncu 12 dakikalık bir döngü içerisinde kısılıp kalıyor, dolayısıyla da sürekli olarak geçmişe dönüyor. Farklı ve sürreal bir deneyim isterseniz Twelve Minutes'a da bir göz atın deriz.

8. DEATHLOOP

8. DEATHLOOP

Listemizi nispeten yeni bir oyun olan Deathloop ile sonlandırıyoruz. Deathloop'taki zaman mekaniği de Twelve Minutes gibi. Bir döngünün içine sıkışıyoruz, öğrendiklerimiz sayesinde her döngüde daha güçlü oluyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
8
4
4
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hakan ULUSOY

Death Loop :)

Oyundaryus Femüç

Katana zero Titanfall 2 Singularity... gözlerim aradı belki Max paynr