Görüş Bildir
Haberler
Geleceğe Dönüş 2 Filmindeki Mantık Hatası

Geleceğe Dönüş 2 Filmindeki Mantık Hatası

babu
05.03.2015 - 15:57 Son Güncelleme: 07.03.2015 - 20:55

Zaman yolcusu paradoksunun başka bir versiyonu

Efendim tüm zamanların en önemli üçlemelerinden biri olan Geleceğe Dönüş serisinin ki bana sorarsanız Matrix'e kadar geçen dönemde daha iyisi olmamıştır; ikinci filminde yer alan zaman paradoksu durumu ve bu durumun aslında tüm senaryo kurgusunu yerle bir etmesi bir tek benim mi dikkatimi çekti bilmiyorum ama yine de sizlerle paylaşmak istedim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1985'ten 2015'e geliş

1985'ten 2015'e geliş

Kahramanımız Marty McFly geleceğe ilk yolculuğunu gerçekleştirmiştir. Uçan arabalar ve robotlar arasında kendisini kaybeder.

Spor Almanağının ortaya Çıkması

Spor Almanağının ortaya Çıkması

Bu sırada bir antika dükkanında son 50 yılın spor istatistiklerinin yazılı olduğu bir almanak bulur ve satın alır. Amacı 1985 yılına döndüğünde bahislerden para kazanmaktır. Ancak bu hevesi kursağında kalır zira doktora yakalanır. Doktor Emmet Brown Marty'ye çok kızar ve bu durumun zamanın akışını ciddi şekilde etkileyeceğinden bahseder.

Almanac Biff'in eline geçişi..

Almanac Biff'in eline geçişi..

Marty'nin can düşmanı Biff'in 2015 yılında yaşayan hali hem zaman makinesini fark eder hem de almanağı eline geçirmiştir. Marty'nin uzaklaşmasını fırsat bilen Biff, almanakla birlikte 1955 yılına gider ve genç Biff'e durumu anlatarak almanağı verir. İşte buradan sonra paradoks başlamaktadır. Almanağı verdikten sonra yeniden Marty'nin içinde bulunduğu 2015 yılına geri döner ama mantık olarak aynı boyuta geri dönmesi aslında imkansızdır. Ne demek istediğimi yazının devamında daha iyi anlayacağınızı umuyorum

Başka bir 1985

Başka bir 1985

2015 yılında yaşanan problemleri halleden Marty yeniden kendi yaşadığı zaman olan 1985 yılına geri döner ama bambaşka bir hikaye ile karşılaşır. içinde bulunduğu 1985 yılında Biff 1955 yılında elde ettiği almanak sayesinde çok zengin olmuş ve tüm kasabayı ele geçirmiştir. Kasabada ise tam bir terör havası esmektedir. Marty bir şekilde doktorla bir araya gelir ve sorunu çözmeye çalışırlar..

Senaryonun Tıkandığı An

Senaryonun Tıkandığı An

Doktor durumu Marty'ye anlatır. Yapılacak en doğru hareketin zaman makinesiyle birlikte 1955 yılına gidip yaşlı Biff'i durdurmak olduğunu ve genç Biff'in elinden almanağı almak olduğunu söyler. Marty ise can alıcı soruyu sorar. 'Doktor, 2015'e dönüp yaşlı Biff'i zaman makinesine binmeden durdursak daha kolay olmaz mı?' Doktor durumu açıklar. 'Zamanda kırılma oldu. Eğer şimdi 2015 yılına gitmek istersek Biff'in zengin olduğu boyutun ilerisine gitmiş oluruz dolayısıyla bu işimize yaramaz. Tek yol 1955 yılına gitmek der. Daha sonra 1955 yılına giderler ve film böyle devam eder..

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yaşlı Biff Nasıl Geri Döndü?

Peki şimdi soruyorum. Yaşlı Biff almanağı genç Biff'e verdikten sonra zamanda kırılma yaşandıysa yeniden kendi yaşadığı 2015 yılına nasıl geri döndü. Zengin Biff'in yaşadığı 2015 yılına gitmesi ve bir bakıma zamanda kaybolması gerekmez miydi?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
8
5
3
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
İpek Hayta

https://www.youtube.com/watch?v=speklkNVHXk alın örün biff ölüyor

Connor

Ben de hep Biff neden geri geliyor, ne gereği var derdim ama asıl nokta bu, aynen...

Muratti Çakmaktaş

Aslında Biff'in ilk bahsi kazandıktan sonra zamanın akışı değişir ve kelebek etkisiyle o almanaktaki sonuçların yanlış çıkıyor olması gerekirdi. Belki ilk ba... Devamını Gör