Görüş Bildir
Haberler
Geceleri Rahat Bir Uyku Çekmeyi İmkansız Kılan Cinayet Oranlarına Sahip Dünyanın En Tehlikeli 10 Ülkesi

Geceleri Rahat Bir Uyku Çekmeyi İmkansız Kılan Cinayet Oranlarına Sahip Dünyanın En Tehlikeli 10 Ülkesi

Yıllar içerisinde, şiddet içeren ve çoğu zaman ölümle sonuçlanan suç oranında sürekli bir artış görülmeye devam etti. Bazı ülkeler var ki, orada yaşayanlar için gözlerini rahat rahat kapatıp uyumak bile lüks! Korkunun adım başı kendini hissettirdiği ve cinayet oranının en yüksek olduğu 10 ülkeyi sizin için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi’ne göre, her yıl dünya çapında yaklaşık yarım milyon cinayet işleniyor.

Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi’ne göre, her yıl dünya çapında yaklaşık yarım milyon cinayet işleniyor.

Dünyanın her yerindeki bitmek bilmeyen yoksulluk, eşitsizlik, ırkçılık ve kapitalizm gibi faktörler kasıtlı ya da kasıtsız olarak işlenen cinayetlerin sayısının ve cinayet oranın her geçen gün artmasına sebep oluyor. Bu da modern dünyanın güvenli bir yer olmaktan çoktan çıktığını gösteriyor. İşte cinayet vakalarının kol gezdiği, atılan her adımda insana kendini huzursuz hissettirecek on ülke:

10. Haiti

10. Haiti

11.45 milyon nüfusa sahip, Hispanyola Adası’nı Dominik Cumhuriyeti ile paylaşan Haiti, Karayipler’in yüzölçümü bakımından en büyük üçüncü ülkesi. Maalesef aynı zamanda Latin Amerika ve Karayipler’deki en fakir ülke ve öyle kalmaya da devam edecek gibi duruyor. Haiti’de her 100.000 kişinin 28.380’i cinayete kurban gidiyor.

9. Bahamalar

9. Bahamalar

Bahamalar, Kuzey Atlantik’te, batı Hint Adaları’nın Lucayan Takımadalarının içinde yer alıyor. Ülke, 407.906 nüfusuyla Lucayan Takımadalarındaki toplam nüfusun yüzde 88’ine ev sahipliği yapıyor. Bahamalar’daki cinayet oranı yüzde 29.4.

8. Brezilya

8. Brezilya

Brezilya, 8.5 milyon kilometrekarelik yüzölçümü ve 214.3 milyonluk nüfusuyla, Güney Amerika ve Latin Amerika’nın en büyük ülkesi. Ülke aynı zamanda da dünyanın en kalabalık altıncı ülkesi olarak biliniyor. Brezilya’daki cinayet oranı yüzde 30.4.

7. Honduras

7. Honduras

Orta Amerika’da bulunan Honduras’ın özellikle 16. Yüzyıldaki İspanyol kolonizasyonundan önce birçok Mezoamerikan kültürüne ev sahipliği yaptığı biliniyor. Maalesef Honduras’ın yüzde 73.6 gibi yüksek bir yoksulluk oranı var ve Orta Amerika’nın en fakir ülkesi. Ülkedeki cinayet oranı, yoksullukla doğru orantılı olarak yüzde 33.8.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Güney Afrika

6. Güney Afrika

Adından da anlaşılacağı üzere, Güney Afrika, Afrika kıtasının en güneyindeki ülke. Ayrıca Tanzanya’dan sonra ekvatorun tamamen güneyinde yer alan e kalabalık ikinci ülke. Güney Afrika’da cinayet oranı yüzde 34.4.

5. Guatemala

5. Guatemala

17.11 milyonluk nüfusuyla Guatemala, Orta Amerika’nın en kalabalık, Amerika kıtasının ise en kalabalık 11. ülkesi. Yoksulluk ve uyuşturucu sorunu ülkedeki en bariz problemlerden biri. Bununla beraber, ülkedeki yaşamı inanılmaz zor kılan bir şey daha var: Guatemala’da cinayet oranı yüzde 35.4.

4. Kolombiya

4. Kolombiya

Güney Amerika’nın Kuzey ve Orta Amerika ile birleştiği kuzeybatı bölgesinde yer alan Kolombiya, 52 milyonluk bir nüfusa sahip. Ülke, eşitlik diye bir kavramdan bahsedilmesi oldukça zor olan yerlerden biri. Kolombiya’daki cinayet oranı 35.7.

3. Lesotho

3. Lesotho

Güney Afrika tarafından tamamen karayla çevrili küçük Afrika ülkesi, Maloti dağlarında yer alıyor. Küçük bir ülke olmasıyla tutarsız olarak 2 milyon nüfusa sahip olan Lesotho’da cinayet oranı 33.9 seviyelerine gelmiş durumda.

2. Venezuela

2. Venezuela

Bölgedeki en şehirleşmiş ülkelerden biri olarak görülen Venezuela, Güney Amerika’nın kuzey kıyısında yer alıyor. 28.2 milyon nüfusa sahip, yoksulluk, eşitsizlik ve genel suç oranı yüksekliğinin önüne geçilemeyen bir ülke. Venezuela’daki suç oranı yüzde 38.9 ve bu oranın her geçen gün arttığı söyleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. El Salvador

1. El Salvador

El Salvador, Orta Amerika’daki en küçük ülke. Buna rağmen, nüfusu tamı tamına 6.314 milyon ve 2023 yılı itibariye bölgedeki en yüksek ekonomiye sahip olan ülke olarak anılıyor. Eğitim düzeyinin oldukça düşük olduğu ülkede mafya çeteleri, ortadan kaybolan insan ve çocuk sayısı ve kadına şiddet vakaları her geçen gün hız kesmeden artıyor. Yüzde 44.9’luk bir cinayet oranı da tüm bunların üstüne eklendiğinde El Salvador’daki durumun vahim olduğu hemen anlaşılıyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
7
7
4
3
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın