Görüş Bildir
Haberler
Gazze'ye Bir İnsani Yardım Gemisi Daha Gidiyor

Gazze'ye Bir İnsani Yardım Gemisi Daha Gidiyor

Onedio Medya
15.07.2016 - 12:27

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Gazze'ye insani yardımların süreceğini belirterek, ' Kurban Bayramı'ndan önce inşallah bir gemi yine hazır edeceğiz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye ile İsrail arasında varılan mutabakatın ardından, Mersin Uluslararası Limanı'ndan yola çıkan Lady Leyla adlı gemi, Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine insani yardımları ulaştırmıştı.

Veysi Kaynak, Türkiye'nin mutabakat ile ilişkileri yeniden canlandırmak için ortaya koyduğu şartların bir bir gerçekleştiğini, İsrail tarafının Gazze'ye yapılacak insani yadımların Türkiye'nin koordinasyonuyla yapılmasını kabul ettiğini kaydetti.

Bu adım neticesinde 7 yıldan bu yana açık hava hapishanesi halinde yaşayan 1 milyon 800 bin insana Ramazan Bayramı'ndan önce 11 bin ton gıda malzemesinin gönderildiğini hatırlatan Kaynak, '120 bin çocuk kıyafeti, 50 bin çift çocuk ayakkabısı, oyuncaklar, ilaçlar, gıda malzemeleri hazır edildi. İsrail devleti çok büyük bir gayret gösterdi, çok kısa sürede gemiyi tahliye etti. Arife günü başlanan yardımların dağıtılması devam ediyor.' dedi.

'Kurban Bayramı'ndan önce inşallah bir gemi yine hazır edeceğiz'

'Kurban Bayramı'ndan önce inşallah bir gemi yine hazır edeceğiz'

Kaynak, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Sayın Başbakanımız beni talimatlandırdılar, AFAD'dan sorumlu Başbakan Yardımcısı sıfatıyla. Kurban Bayramı'ndan önce inşallah bir gemi yine hazır edeceğiz. Gıda, ilaç, çocuklar için ihtiyaç duyulan çocuk bezleri, hijyen malzemeleri. Bunların hiçbiri yok Gazze'de. Bunlar olacak. Bir daha gönderirsek tahmin ediyoruz ki yıl sonuna kadar onların günlük iaşelerini temin edecektir. Ama bizim tespitlerimize göre ve Gazze'nin taleplerine baktığımızda gönderdiğimiz gıdanın aslında üç aydan fazla yetebileceğini biliyoruz. Ancak bölgenin kendi ayakları üzerinde durabilmesi, geleceğini inşa edebilmesi için altyapı yatırımlarına, özelikle inşaat malzemelerine ihtiyaç var.' 

Kaynak, Kurban Bayramı öncesinde gönderilecek yardımın miktarının da Ramazan Bayramı öncesinde gönderilen yardımın miktarı oranında olacağını söyledi.

AA

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
14
7
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

MK B*k var gönderiyorsunuz bizim millet kırılıyo fakirlikten açlıktan işssizlikten hain filistinlilerin karnını doyurmakla uğraşıyoruz.

cristophernolann

sakın ha başbakana sormadan gitmeyin sonra ölürseniz "haberim yoktu"filan der yardım edeceğim derken ölmeyin!!!!

kartacali

hgahaha çomarları israille barışmaya tepki göstermiş belli ki onların gazını almaya çalışıyorlar