Görüş Bildir
Haberler
Gazze'de Yeniden İnşa En Az 20 Yıl Sürecek

Gazze'de Yeniden İnşa En Az 20 Yıl Sürecek

Ulaş
31.08.2014 - 21:31
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

İsrail’in Gazze’ye yönelik son saldırısının tam 2 buçuk milyar dolara, yani 5.4 milyar TL’ye mal olduğu ortaya çıktı. Buna göre, 50 gün süren hava ve kara saldırıları İsrail’e her gün 50′şer milyon dolara mal oldu.

'Ordu ve istihbarat kesintiden muaf'

The Guardian gazetesinin İsrail’deki son bütçe tartışmalarına dayanarak derlediği habere göre, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu savaşın masrafını çıkarmak hükümet harcamalarında yüzde 2 oranında, yani yaklaşık 561 milyon dolarlık kesinti planlıyor.

Guardian, Netanyahu’nun kesintilerinden sadece ordunun ve iç istihbarat kurumu Şin Bet’in muaf tutulacağını yazdı. İsrail Başbakanı’nın en çok kesinti yapmayı planladığı sektörse epey ‘tanıdık’: Eğitim.

Kendi bakanı bile itiraz etti

Netanyahu her pazar düzenlenen güvenlik kabinesi toplantısında ” Güvenlik her şeyden önce gelir ” mesajını verse de, bu karar Bibi’nin merkez sağcı bakanlarından bile tepki çekti. Refah Bakanı Meir Cohen, kesintilerden en çok yoksulların etkileneceğine dikkat çekerek, ” Kimden alacağız? Çocuklarının okul sandöviçine zaten koyacak bir şey bulamayanlardan mı? ” tepkisini gösterdi.

İsrail, önceki yıl Avrupa ülkelerini saran ekonomik krize tepki olarak düzenlenen gösterilerin bir benzerine sahne olmuş, özellikle Tel Aviv^de onbinlerce kişi hayat pahalılığına tepki olarak sokağa dökülmüştü.

'Gazze'de yeniden inşa 20 yıl sürer'

Savaşın Filistin tarafına maliyetiyse daha da fazla. Uzmanlar, Gazze’de yeni inşanın en az 6 milyar dolara mal olacağını ve İsrail’le Mısır’ın ablukası nedeniyle en az 20 yıl süreceğini tahmin ediyor.

  • Diken
Kaynak: http://www.diken.com.tr/israil-50-gun...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0