IŞİD tarafından Ezidi kadınların internet üzerinden pazarladığı, satış ofislerinden birinin Gaziantep'te olduğu ortaya çıktı. Alman NDR ve SWR kanalları IŞİD'in Gaziantep'te kurduğu bu kadın satış ofisini ortaya çıkardıkları haberi yayınladı.
Gaziantep'te Açığa Çıkan Büyük Rezalet: IŞİD Kadın Satış Ofislerinden Biri Ortaya Çıktı
Kadın başına 15 bin ile 20 bin dolar arasında para alıyor ve irtibat büroları ile örgüte iletiyorlar.
Gazeteciler, ulaştıkları chat protokolleri, whatsapp yazışmaları, belgeler, fotoğraflar ve satışı tamamlayan aracılar ile görgü tanıklarının ifadeleri ile Ezidi kadın ve çocukların dijital ortamda fotoğraflı şekilde “köle” olarak satışa çıkarıldığını ve en fazla para teklif edene satıldığını, para transferinin de Türkiye’deki IŞİD irtibat büroları üzerinden yürütülüp örgüte aktarıldığını belgeledi.
Haber videosunda, Iraklı Abu Mutaf adlı kişi internet sayfasına girerek Ezidi kadınları satın almaya çalışır gibi yapıyor ve pazarlığa girişiyor.
Para transferinin sağlanması için chat yapılıyor. İŞİD Gaziantep’e seyahat etmesi için talimatlar veriyor. Arabulucularla buluşan Abu Mutaf, fidye bedelini onlara teslime ediyor.
Gizli kamera ile de, para transferinin yapıldığı ofis gösteriliyor.
Para sayma makinesi kullanılarak satış bedeli teslim alınıyor. Paranın doğrudan İŞİD’e gönderilmesi için diğer arabuluculara telefon yoluyla bilgi veriliyor. En korkuncu ise, Türk istihbarat servisinde hiçbir engele takılmadığının net bir şekilde belgeleniyor olması...
Tüm yaşananların belgelendiği o görüntüleri de buradan izleyebilirsiniz...
Kemalist değilim. Kemalistleri de sevmem. Yanlız şu dönemde laiklik gibi bir şeye sahip olmak o kadar kıymetli geliyor ki. Mustafa kemal hakkaten illeri görüşlüymüş birader. Türkiye için de çok büyük şansmış
Mademki bu kadar iyi niyetliler de neden haber yapmak yerine Türk yetkililere bilgi verip yapılmasının önüne geçmiyorlar? Tabi önce haber yapıp işid gibi onlarda payına düşeni satılan kadın ve çocuklar üzerinden kazanacaklar çünkü.

Yok canım... Paralel Yapının ofisleridir onlar. Türkiye'de İŞİD üyesi yok. Uzun Adam buna müsaade etmez(!) :D
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın