Görüş Bildir
Haberler
Gaziantep'te 9 Aylık Bebeğe Cinsel İstismar Skandalına Yayın Yasağı

Gaziantep'te 9 Aylık Bebeğe Cinsel İstismar Skandalına Yayın Yasağı

ATKN
20.08.2016 - 17:44 Son Güncelleme: 20.08.2016 - 21:19

Gaziantep'te Suriyeli 9 aylık bebeğe cinsel istismar skandalına ilişkin soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı getirilmesine karar verildi. Diğer yandan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, infial yaratan olay ile ilgili, 'Failinin en ağır şekilde cezalandırılmasının takipçisi olacağız' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kan donduran olay, BirGün gazetesinin haberi ile ortaya çıkmış ve infial yaratmıştı. 

Sosyal medya kullanıcıları #Antepte9AylıkBebeğeTecavüz etiketi altında Twitter'da tepkilerini dile getirirken, Gaziantep Valiliği olayın İlçe Jandarma Komutanlığı'na intikal ettirildiğini, şüphelinin yakalandığını ve adli tahkikatın devam ettiğini açıklamıştı.

İslahiye Sulh Ceza Hakimliği'nce soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı getirildi

İslahiye Sulh Ceza Hakimliği'nce soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı getirildi

Anadolu Ajansı'nın haberine göre İslahiye Sulh Ceza Hakimliği, Suriyeli bir ailenin kız çocuklarına yönelik cinsel istismar olayına ilişkin, soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı getirilmesine karar verdi.

İslahiye Sulh Ceza Hakimliği'nce alınan kararda, Suriye uyruklu müştekiler Ramazan ve Ayşe H'nin kızları olan ve henüz kimliği çıkarılmamış olması nedeniyle ailenin beyanlarına göre 9 aylık olduğu anlaşılan mağdur bebeğe yönelik nitelikli cinsel istismar suçunun gerçekleştirildiği iddiasına ilişkin yazılı, görsel basın ve internet medyasında bir takım bilgilerin yayımlandığı belirtildi. 

Suç dikkate alındığında, talebin mağdur bebeğe saygınlık, onur ve haklarına dokunacak nitelikte olduğunun anlaşıldığı kaydedilen kararda, şöyle denildi:

'Bahse geçen hakların zedelenmesini önlemek için gerekli olduğu kanaatine varılmakla, Ceza Muhakemeleri Kanunun 187/3, 5187 Sayılı Yasanın 3/2 maddelerindeki koşulların oluştuğu anlaşıldığından, soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamında hakkında yazılı, görsel ve sosyal medyayla internet ortamında faaliyet gösteren medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri gibi yayınların yapılmasının yasaklanmasına karar verildi.'

'En ağır şekilde cezalandırılmasının takipçisi olacağız'

'En ağır şekilde cezalandırılmasının takipçisi olacağız'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Diğer yandan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, olayla ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı.

Bakan Kaya, 'Bu iğrenç olay, toplumumuzun tüm fertleri ile birlikte bir anne olarak şahsımın da vicdanında büyük bir infial yaratmıştır. Yavrumuz ile ailesi, devletin koruma şemsiyesi altına alınmıştır. Aileye yönelik gerekli psikososyal destek faaliyetleri bakanlığımızca yapılmaktadır. İnsanlık dışı bu suçun failinin adalet önünde en kısa sürede en ağır şekilde cezalandırılmasının sonuna kadar takipçisi olacağız' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda