Görüş Bildir
Haberler
Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül İçin Yürüdü

Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül İçin Yürüdü

Gazetecilere Özgürlük Platformu, Pak Medya İş Sendikası ile birçok gazeteci ve milletvekilleri Cevahir AVM'den Can Dündar ve Erdem Gül'e destek için Cumhuriyet gazetesine yürüyüş gerçekleştirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün MİT TIR'ları soruştuması kapsamında tutuklanması üzerine bugün birçok örgüt ve cemiyet Mecidiyeköy'den Cumhuriyet gazetesine yürüyüş düzenledi. Cumhuriyet gazetesinin merkezinde açıklama yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'Basın özgürlüğü kırmızı çizgimizdir' sözünü eleştirerek, 'Hangi çizgiden bahsediyorsunuz' dedi.

Gazetecilere Özgürlük Platformu, Pak Medya İş Sendikası ile birçok gazeteci ve milletvekilleri Cevahir AVM'den Cumhuriyet gazetesine yürüyüş gerçekleştirdi.

'Can çıkacak yine yazacak', 'Erdem çıkacak yine yazacak', 'Baskılar bizi yıldıramaz', 'Özgür basın susturulamaz' şeklinde slogan atan grup, 'Gerçeğin peşindeyiz teslim olmayacağız' yazılı pankart taşıdı.

Destek yürüyüşüne CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, ve birçok gazeteci katıldı.

"Hangi çizgi?"

"Hangi çizgi?"

Cumhuriyet gazetesinin merkezinde açıklama yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'Basın özgürlüğü kırmızı çizgimizdir' sözünü eleştirerek, 'Hangi çizgiden bahsediyorsunuz' dedi.

Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada, 'İki gazeteci arkadaşımızın tutuklanıp, hapse atılması demokrasi ve basın tarihimiz açısından kara bir lekedir. Gazetecinin görevi zaten haber yapmaktır. Haber yapmayan gazeteci mi olur? Haberin yalan olduğunu söylemiyorlar, doğru olduğunu kabul ediyorlar. Herkes ayakta, herkes huzursuz. Tüm bunlar ileri demokrasi adı altında gerçekleşiyor' dedi.

"Adalet sarayı yapmakla adalete sahip çıkamazsanız"

"Adalet sarayı yapmakla adalete sahip çıkamazsanız"

Başbakan Davutoğlu'nun 'Basın özgürlüğü kırmızı çizgimizdir' sözünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, 'Hangi çizgiden bahsediyorsunuz? Hepimizin ortak bir görevi var. Demokrasimize sahip çıkacağız, medyaya sahip çıkacağız, hukukun üstüne sahip çıkacağız. Adalet sarayı yapmakla adalete sahip çıkamazsanız. Siyasal yapının isteklerini yerine getirene hakim ve savcı denmez. O rütbeleri, giysileri giyip adalet dağıttıklarını sananlar çocuklarına en kötü mirası bırakacaklar. Yargının itibarını korumak istiyorsanız, adil karar vereceksiniz. Hepimizin üstünde düşünmesi gereken temel kavramlardır' diye konuştu.

"Cumhuriyet gazetesi bir okuldur"

"Cumhuriyet gazetesi bir okuldur"

Son olarak CHP lideri, 'Cumhuriyet sıradan bir gazete değildir. Burası bir okuldur. Bir gazeteyi, hukuku, düşünceyi savunmayacaksak neyi savunacağız? Bunların olmadığı yerde demokrasiden mi bahsedeceğiz? Çok üzgünüm. 21. yüzyılın Türkiyesinden başka şeylerden bahsetmeliyiz' dedi.

Habertürk

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
7
3
2
2
0
0