Görüş Bildir
Haberler
Gazeteci İsmail Saymaz: 'Bürokratlar Bu Vakfın Önüne Yatarak Tecavüze Göz Yumdu'

Gazeteci İsmail Saymaz: 'Bürokratlar Bu Vakfın Önüne Yatarak Tecavüze Göz Yumdu'

Deniz Gök
09.04.2016 - 12:08 Son Güncelleme: 09.04.2016 - 19:42

Gazeteci İsmail Saymaz, Karaman'da çocukların cinsel istismara uğradığı Ensar Vakfı için 'hayırlı hizmet' diyen Aile Bakanı'nı eleştirdi, 'Bakan hizmet diyerek bu suçu aklıyor' dedi. Saymaz, vakfa ait evlerin yasa dışı şekilde kurulduğunu ve ildeki üst düzey bürokratların aksini iddia etmelerine rağmen bu evlerden haberdar olduklarını belirterek 'Karaman Valisi ve İl Milli Eğitim Müdürü Ensar Vakfı'nın önüne yatmıştır, bürokrasi bu vakfın önüne yatarak tecavüze göz yummuştur' diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet muhabiri İsmail Saymaz dün akşam Habertürk'te katıldığı televizyon programında Karaman’daki çocuk istismarı skandalına ilişkin konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aile Bakanı’na yönelik ‘Birilerinin önüne yatıyor’ sözünün tartışıldığı programda Saymaz, Bakan Sema Ramazanoğlu’nun Ensar Vakfı için kullandığı ‘önemli hizmetler veren vakıf’ tanımlamasının bu çerçevedeki en sorunlu açıklama olduğunu kaydetti.

'Bakan hizmet diyerek suçu aklıyor' 

Ensar Vakfı ve KAİMDER’in açtığı yasa dışı yurtların görmezden gelindiğini belirten Saymaz, Bakan Ramazanoğlu’nun bir suçu ‘hayırlı hizmet’ olarak anmasını eleştirdi ve 'Bakan hizmet diyerek suçu aklıyor' ifadelerini kullandı.

'Karaman Valisi ve İl Milli Eğitim Müdürü Ensar Vakfı'nın önüne yatmıştır'

Konuşmasında 'Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu sözü kötü bir niyetle söylemediğini düşünüyorum, ama Sayın Bakan 'İncindim' diyorsa kadının beyanı esas olarak kabul edilmelidir' diyen Saymaz, 'Kılıçdaroğlu daha nazik bir üslup kullanabilirdi. Anladığım kadarıyla 'önüne yatmak' benzetmesi erkekler için kullanıldığında sıkıntı olmuyor. O yüzden ben diyorum ki; Karaman Valisi ve İl Milli Eğitim Müdürü Ensar Vakfı'nın önüne yatmıştır' diye konuştu.

Valinin gerçekten evlerden haberi yok muydu?

Valinin gerçekten evlerden haberi yok muydu?

İsmail Saymaz'ın Karaman Valisi ile ilgili sözlerini destekleyen bazı fotoğraflar haber sitelerinde bir kaç gündür dolaşımdaydı. 

Bu fotoğraflar 'Evlerin varlığını soruşturmayla öğrendik' diyen Vali Murat Koca'nın, 3 Ocak 2013 tarihinde cinsel istismar zanlısı Muharrem B.'yi vakıf evlerindeki çocuklarla birlikte makamında kabul ettiğini gösteriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ziyarette Muharrem B. ile birlikte Ensar Vakfı Karaman Başkanı Ali Bağcı'nın da olduğu görülüyor.

Vali Murat Koca skandalın ortaya çıkmasının ardından 17 Mart'ta yaptığı açıklamada “Kayıtların tetkikinde, olayın şüphelisi M.B.’nin Karaman İmam Hatip Okulu, İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (KAİMDER); yine Vakıflar Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre de Ensar Vakfı üyesi olmadığı anlaşılmıştır. Ayrıca, adı geçen dernek ve vakıf adına ilimizde açılmış bir yurt bulunmamaktadır” demişti.

Sizce bürokratlar hesap vermeli mi?

Sizce Ensar Vakfı sorumlu mu?

Çocuğunuzu Ensar Vakfı'na gönderir misiniz?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cnsfrd

7 dakikada herkesin anlayacağı şekilde "önüne yatılan" şeyi anlatmış. Laf değil araştırmayla, belgeyle gelmiş, Uzun zamandır ilk defa Gerçek bir "Gazeteci, g... Devamını Gör

Umutcan Akbaş

çıkarmış resmen masaya vurmuş şlak diyee. bir de yüzlerine vur esmail abeeyy bunlar ondan anlar

Kadir Kara

Savunmasız küçücük bir çocuğa tecavüz etmekten daha büyük bir suç varsa eğer o da tecavüzcüyü korumaktır. Allah hepinizin belasını versin.