Görüş Bildir
Haberler
Gazeteci Alican Uludağ: 'Sadece Hatay'ın İki İlçesinde 9 Bin 200 Can Kaybı Var'

Gazeteci Alican Uludağ: 'Sadece Hatay'ın İki İlçesinde 9 Bin 200 Can Kaybı Var'

Emre Ordu
14.02.2023 - 23:22 Son Güncelleme: 19.02.2023 - 14:37

Depremde hayatına kaybedenlere ilişkin açıklanan sayıların şüpheli olduğunu belirten gazeteci Alican Uludağ, 'Resmi kaynaklardan aldığım bilgiye göre, Hatay'ın yalnızca Antakya ve Defne ilçelerinde dün itibariyle ölü sayısı 9 bin 200' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 10 ilde büyük bir yıkım yarattı. Depremde binlerce bina yıkılırken arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı son bilgiye göre depremlerde 35 bin 418 kişi yaşamını yitirdi. Ancak gazeteci Alican Uludağ açıklanan vefat sayılarının şüpheli olduğunu ileri sürdü. Uludağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 'AFAD depremin 9. gününde 31 bin 974 can kaybı açıkladı. Oysa resmi kaynaklardan aldığım bilgiye göre, Hatay'ın yalnızca Antakya ve Defne ilçelerinde dün itibariyle ölü sayısı 9 bin 200. Buna Hatay'ın diğer ilçeleri dahil değil. AFAD'ın verilerinin gerçekliği şüpheli' dedi.

HDP'li vekiller: "Açıklanan vefat sayıları doğru değil"

HDP'li vekiller: "Açıklanan vefat sayıları doğru değil"

Öte yandan depremin vurduğu bölgelerde incelemelerde bulunan HDP'li vekiller de resmi makamların açıkladığı vefat sayılarının gerçeği yansıtmadığını savundu. 

Gazete Duvar'ın aktardığı bilgiye göre, HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, yıkılan bina sayısına bakılarak aritmetik olarak hesaplandığında can kaybı sayısının açıklanandan fazla olduğunu belirtti:

'Şehirlerin kendilerine göre bir ölüm sayısı var, dışarıdaki sayı farklı. Acı hepimizin acısı. Bunları bilelim ki bir daha yaşamayalım. Bilinen bir şey var; yıkılan bina çok, enkaz altında kalan insan sayısı çok. Aritmetik olarak hesapladığımızda açıklanan rakamlardan çok daha fazla olduğunu görüyoruz. 

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan da '100 bin civarında bir kaybımız olacak. 10 bine yakın yıkılan bina var. Adıyaman'da aileler, 'Bizim 25 cenazemiz vardı. Kayıt yaptıracak kimseyi bulamadık, götürüp defnettik' dediler. Bu da ölüm sayılarının çok daha fazla olduğunu gösteriyor. Maalesef açıklanan rakamlar gerçek rakamı yansıtmıyor' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tom lee jones

daha nufusunun ne kadar oldugu bilinmeyen bir sahipsiz ulke,TUIK hikayeleri ve selalarlarla tekbirler ve tusiad ile uyutulan milyonlar.

Abbas Yolcu3

ak partinin Allah bir haricinde gerisi yalan en kötü biçimine 500 bin kişi olmuştur bunların içindeki 150 bin veya 200 bin kişide greyderler girdikten sonra... Devamını Gör

Trabuzeni

Ona da inanma aç bak Kurana gerçekten de bir mi diye şüphe iyidir.

aorhan

tahminen 200 bini bulacak gibi maalesef. zamanında müdahale diye direttik o kadar. belki bu sayılar yarı yarıya dusebilirdi ama bunlarında hesabı sorulacak e... Devamını Gör