Görüş Bildir
Haberler
Kosova'da Olaylı Cumhurbaşkanlığı Seçimi

Kosova'da Olaylı Cumhurbaşkanlığı Seçimi

Kosova Meclisi'nde yapılan oylamanın üçüncü turunda, Kosova Demokratik Partisi Genel Başkanı ve Dışişleri Bakanı Haşim Taçi, ülkenin yeni cumhurbaşkanı seçildi. Meclis'te muhalif milletvekilleri seçimi engellemek için genel kurul salonuna gaz bombası attı. Polisin, milletvekillerine müdahale edip dışarı çıkarmasıyla olaylar meclis dışına taşındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Kosova Demokratik Partisi (PDK) Genel Başkanı ve Dışişleri Bakanı Haşim Taçi, Kosova meclisinde yapılan oylamanın üçüncü turunda, oy çokluğuyla ülkenin yeni cumhurbaşkanı seçildi.

Meclis'de gaz atıldı

Taçi'nin cumhurbaşkanı seçilmesine tepki gösteren muhalefet milletvekillerinin katılmadığı oylamanın üçüncü turunda 81 milletvekili oy kullandı. Cumhurbaşkanı adaylarından Taçi 71 oy alırken, aynı partiden formalite gereği aday gösterilen Rafet Rama ise hiç oy alamadı.

Seçimi engellemek için iki kez meclis genel kurul salonunda gaz bombası atan muhalefet milletvekillerinin salondan çıkarılmasının ardından gerginlik meclis önüne taşındı.

Muhalifler polisle çatıştı

Muhalifler polisle çatıştı
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Kosova Meclisi'nde cumhurbaşkanlığı için oylama yapılırken, muhalifler dışarıda polisle çatıştı. Meclis binasına molotof kokteyli fırlatan göstericilere TOMA, göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahale edildi.

Olaylar Meclis dışına taşındı

Priştine'nin birçok bölgesinde yayılan olaylarda çok sayıda muhalefet taraftarı gösterici ve polis yaralandı. Göstericiler ara sokaklara kaçarken, polis bazılarını gözaltına aldı. Kosova sokaklarına yayılan olaylarda 20'nin üzerinde yaralı bulunuyor. Olaylar devam ediyor.

Sputnik

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
10
7
3
1
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
veysel kal

KOSAVA GİBİ YENİ BAĞIMSIZLIK KAZANAN ÜLKELER BÖYLE OLACAKSA,YAŞASIN MANDACILIK..

Pasif Kullanıcı

Şunu iyi izleyin , yakında bizde de olur bu.