Görüş Bildir
Haberler
Gariplikte Bir Dünya Markası Olan Japonları Cinselliğe Küstüren Yeni Akım: Sekssiz Yaşam!

Gariplikte Bir Dünya Markası Olan Japonları Cinselliğe Küstüren Yeni Akım: Sekssiz Yaşam!

Japonların zaten nevi şahsına münhasır insanlar olduklarını biliyorduk ama farklılık yaratma konusunda artık kendilerini dahi aştılar. Peki, bu sefer hangi konuda dünyanın öncüsü olmaya karar verdiler dersiniz... sekssizlik! Yapılan çalışmalar, son dönemlerde Japonya'nın git gide cinsellikten uzaklaşmaya başladığına işaret ediyor.

Dünyaya 'hentai' adını verdikleri çizgi film pornosunu armağan eden, garip fetişleriyle nam salan ve sekse adeta gönül vermiş bu insanlar ne oldu da cinselliğe sırtını dönmeye karar verdi, gelin hep birlikte bakalım.

Enflasyon yükseldi, ekonomi durgunlaştı, konut fiyatları uçtu! Tabii, bu durumdan en zararlı çıkan da maalesef Japonların cinsel hayatı oldu.

Bunun cinsel hayatla ne alakası var diye düşünmeyin, olayı size şöyle açıklayalım. Japonlar mülk edinme ve geçim sıkıntısına düşmeye başlayınca, ailelerine daha bağımlı halde yaşamaya başladılar. Aileden ayrılmak ve bir yetişkin olarak tek başına hayatına devam etmek onlar için git gide zorlaşınca bu durum özel hayatlarını da etkiler oldu. Sonuç ortada, sekssizlik!

Kadınlar, kariyerleri ile aileleri arasında seçim yapmak zorunda bırakılıyor. Japon kadınları da haliyle aileyi pas geçip kariyerlerine ağırlık vermeye başladılar.

Japonya'da bir aile kurmak oldukça zordur. Bunun en büyük nedenlerinden biri de uzun çalışma saatleri yüzünden ailenize yeteri kadar vakit ayıramamanız ve diğer sorumluluklarınızı yerine getirememenizdir. Çalışan bir anne olmak ise dünyanın neresinde olursa olsun, dengeyi kurması zor bir iş. Japonya'da yapılan bir çalışma, kadınların %70'inin anne olduktan sonra kariyerlerini sonlandırmak zorunda kaldıklarını gösteriyor. Bu durum yüzünden kadınlar, geleceklerinin ipini kendi ellerinde tutabilmek için seksten uzak durmaya başladılar.

Gençler artık flört etmiyor! Yapılan bir araştırma, yirmili yaşlardaki Japonların %30'unun hiç romantik ilişki kurmadığını ve cinsellikten uzak durduğunu gösteriyor.

Belirli bir yaşa gelmiş ve karşı cinsle herhangi bir flört ve yakınlaşma deneyimi olmayan Japonların sayısı her geçen gün artıyor. Bunda teknolojiye olan bağımlılığın artması ve çekingenliğin de büyük bir payı var. Flört etmekten uzak durulduğu için bu durum doğrudan Japonların cinsel hayatlarını da etkiliyor. Seks, her geçen gün yerini yalnız başına vakit geçirmeye ve kendi halinde takılmaya bırakıyor.

Evlilik ve romantik ilişkiler hem kadınlar hem de erkekler arasında bir yük olarak görülüyor. Hayata geçirmek yerine hayal etmek revaçta...

Japonya'da evlilik kavramının amacı çoğunlukla üremek anlamına geliyor. Hayat yolunda eşinle el ele yürümek gibi duygusal boyutları artık pek de ciddiye alınmıyor. Evliliğin getirdiği sorumluluklar her iki taraf için de bir yük haline gelmiş durumda ve hiç kimse bu yükün altına girmek istemiyor. Üstelik Japonlar, maddi durumlarının bir ilişkiyi kaldırabilecek düzeyde olduklarına inanmıyor. Evlenmek yerine evlilik hayali onlara daha cazip geliyor. Sonuç tabii ki yine sekssizlik!

Japonlar için bir akım yaratmak hiç de zor değil. Yeterince erkeksi olmayan ve kendi ailelerindeki kadınlar dışında hiçbir kadına dikkat etmeyen 'otçul erkekler' git gide yaygınlaşıyor.

Özellikle 80'lerden sonra maço erkeklerin yerini alan 'otçul erkekler' heteroseksüel olmalarına rağmen kadınlara herhangi bir cinsel ilgi duymuyor ve kendilerini duygu insanı olarak tanımlıyorlar. Kendi ailelerindeki kadınlar dışında herhangi bir kadına önem vermiyor ve sekssiz bir hayat sürüyorlar. Diyoruz ya, Japonlar gerçekten nevi şahsına münhasır insanlar...

16 - 19 yaş aralığındaki gençler artık cinsellikle ilgilenmiyor. Bu gençler için anime, manga, oyuncaklar ve bilgisayar oyunları artık gerçek ilişkilerin yerini almış durumda...

Yapılan araştırmalar, ergenlik çağındaki kız ve erkeklerin gerçek bir ilişki yaşamak yerine kendileri için yarattıkları 'ideal sevgili' olan üç boyutlu hayali kahramanları tercih ettiklerini gösteriyor. Cinsellikle ilgilenmeyen ve bilgisayar oyunlarındaki kız/erkek arkadaşlarından başka birine ilgi duymayan bu yeni nesilin, gerçek yerine sanal dünyayı tercih etmesinin sebebi ise aslında gayet basit: 'Sanal dünyadaki sevgilinizle evlenmek zorunda değilsiniz.'

Eğitim düzeyi arttıkça sekse olan ihtiyaç da düşüşe geçiyor.

Kulağa oldukça klişe bir cümle gibi gelebilir ama olayın bilimsel gerçekliği bu şekilde. İnsanların eğitim düzeyi arttıkça, sekse duydukları ihtiyaç da azalmaya başlıyor. Mutlu olmak için başka arayışların peşine düşen insanlar, daha rafine zevkler edinip bundan seks kadar keyif alabiliyorlar. Eğitimli insanların çoğu, seksi artık bir vakit kaybı olarak görüyor. Japonların da dünyanın en iyi eğitim sistemlerinden birine sahip olduğu düşünülürse, seksten soğumaları o kadar da uzak bir ihtimal değil.

Sekssiz yaşam, düşük doğum hızıyla aynı şey değil. Seks hala üremek için gerekli bir aktivite ve Japonlar üremeye ihtiyacı duyduklarında seks yapıyorlar. Yalnızca, eskisi gibi sık değil...

Japonlar seksten elini eteğini çekmiş değiller, sadece eskisi gibi sıklıkla başvurdukları bir aktivite olmaktan çıkmış durumda. Eğer bir aile kurmak ve bir çocuk dünyaya getirmek istiyorlarsa seks yapıyorlar. Ama bunun dışında keyif için sevişmek kısmını sözlüklerinden neredeyse çıkarmış durumdalar. Gerçekten enteresan bir durum...

Anlaşılan o ki, son dönemlerde sekssizlik yalnızca Japonya'ya özgü bir durum değil. Dünya genelinde seks yapan kişilerin sayısı günden güne azalıyor.

Sekssiz bir yaşam, Japonya sınırlarını aşarak dünyanın geneline yayılmaya başlamış durumda. Örneğin, Amerika'da seks yapan insanların sayısı günden güne azalmakta. Bunun nedenini ise seks yapmak için yeterli zaman ve enerjileri olmadığı ile açıklıyorlar. Üstelik cinsel birlikteliğin ciddi bir ilişkiye yol açtığını ve kendilerini bu sorumluluğun altına sokmak istemediklerini söylüyorlar. Gördüğünüz gibi, gidişat kötü...

Düşük doğum hızı ve sekssizlik her ne kadar bağlantılı olmasa da dışardan göç almak dertlerine çare olabilir. Japon hükümetinin bu konuda oldukça katı kuralları var.

Japonya'nın dışardan göç almakla ilgili oldukça katı kuralları var ve yalnızca kısa bir süreliğine ülkeye giriş için izin veriliyor. Ülkeye girecek yeni insanlar belki de insanların seksten uzaklaşmasına bir çare olabilir, tabii bunun için yasaların yeniden gözden geçirilmesi gerek. Sırf insanlar seks yapsın diye yetkililer böyle bir adım atar mı, pek emin değiliz. Sevişmezseniz sevişmeyin diyerek köşelerine çekilmeleri de mümkün. Lakin nüfus artışını kontrol edebilmek için bir şeyler yapmaları da şart. Gerisi artık Japonlara kalmış.

Bu içeriklerimizi de okumak isteyebilirsiniz;

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
119
67
46
32
20
15
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Neden bu kadar büyütüyosunuz ki bu durumu? İnsanlığın gelmesi gereken nokta bu zaten. Zeka geliştikçe çeşitli içgüdülerin körelmesi kadar olağan bi durum yok... Devamını Gör

portside

Bütün ülkenin başı ağrıyor anlaşılan

Ayna Efendi

insanlar bilinçlerini daha genç bir bedene aktarabilselerdi zaten sekse üremeye gerek kalmazdı, şimdi onlar da haklı iş saatleri yüzünden zaman ve enerji kal... Devamını Gör