Görüş Bildir
Haberler
Galatasaray Şampiyon Oldu, Kasasını Doldurdu

Galatasaray Şampiyon Oldu, Kasasını Doldurdu

Enver K.
26.05.2015 - 15:33
İçeriğin Devamı Aşağıda

Spor Toto Süper Lig'de bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, kazandığı sportif başarının yanı sıra önemli bir maddi gelirin de sahibi oldu.

Süper Lig'de 20. kez mutlu sona ulaşarak Türkiye'nin en çok şampiyonluk yaşayan takımı olan Galatasaray, elde ettiği başarıyla hem taraftarlarını sevindirdi hem de büyük miktarda para ödülünü kasasına koymaya hak kazandı.

Sarı-kırmızılı takımın, bu sezon Spor Toto Süper Lig'den ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılım hakkından elde ettiği gelir 150 milyon lirayı buldu.

Süper Lig'den 90 milyon lira

Spor Toto Süper Lig'de mücadele ettiği için lige giriş parası alan, elde ettiği galibiyet ve beraberliklerden performans primlerini kazanan Galatasaray, ayrıca kazandığı şampiyonluk ve toplamda ulaştığı şampiyonluk sayısına göre de primler aldı.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon son maçı öncesi elde ettiği gelir 90 milyon liraya ulaştı.

Süper Lig'de mücadele ettiği için 15 milyon 500 bin lira lige giriş parası alan sarı-kırmızılı takım, elde ettiği 24 galibiyet için 27 milyon 600 bin lira, 4 beraberlik için de 2 milyon 300 bin lira primi kasasına koydu.

Şampiyonluk primi olarak 15 milyon lira alan Galatasaray, kazandığı 20. şampiyonluk için de 29 milyon liranın sahibi oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nden 20 milyon avro

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne gelecek sezon doğrudan katılacağı için UEFA'dan yaklaşık 20 milyon lira gibi bir geliri kasasına koymayı garantiledi.

'Devler Ligi'nde mücadele edeceği için 12 milyon avro giriş parası alacak olan sarı-kırmızılı takım, yayın gelirinden de 8 milyon avro civarında para kazanacak.

Sarı-kırmızılı takımın, lisanslı ürün satışı ve kombine kartlardan elde edeceği gelirlerle birlikte bu sezon kasasına koyacağı para 200 milyon lirayı aşıyor.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın