Görüş Bildir
Haberler
Galatasaray Odeabank 92–84 Uşak Sportif

Galatasaray Odeabank 92–84 Uşak Sportif

Galatasaray Odeabank, Spor Toto Basketbol Ligi’nin 20. haftasında Muratbey Uşak Sportif ile karşı karşıya geldi. Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Galatasaray Odeabank 92-84’lük skorla kazanarak BSL’de puanını 34’e yükseltti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Galatasaray Odeabank maça Errick McCollum – Sinan Güler – Blake Schilb – Vladimir Micov – Stephane Lasme beşiyle başladı. Konuk ekip Muratbey Uşak Sportif ise Yunus Akçay – Paul Harris – Giordan Watson – Mesut Ademoğlu – Khem Birch beşiyle parkedeydi. Karşılaşmaya etkili giren Galatasaray Odeabank, Stephane Lasme – Errick McCollum ikilisinin maça iyi başlamasıyla üç buçuk dakikayı 8-2 önde geçti. Galatasaray’ın yarı sahadaki baskılı savunmasını hücum etmekte zorlanan konuk ekip, yedi dakikada sadece 4 sayı üretebildi. Bu yedi dakikalık bölümde Sarı-Kırmızılılar’ın 12-4 üstünlüğü vardı. Bu bölümün ardından Sarı-Kırmızılılar hücumda Vladimir Micov önderliğinde arka arkaya skorlar üretti ve ilk çeyreği 24-11 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe 6-0’lık seriyle iyi başlayan taraf Muratbey Uşak Sportif olurken, Sarı-Kırmızılılar bu seriye Şafak Edge ile cevap verdi. Savunmasını ilk dakikalara göre sertleştiren ve hücumda doğru pas açılarını bulan Ergin Ataman’ın öğrencileri, dört dakikalık bölümde farkı yeniden 10 sayıya taşıdı ve Muratbey Uşak Sportif koçu Ozan Bulkaz molasına başvurdu (31-21). Mola dönüşünde Caleb Green ve Göksenin Köksal ikilisinden gelen arka arkaya üç üçlük, çeyrek bitiminde dört dakika kala farkı 13 sayıya taşıdı (40-27). Kalan bölümlerde skor üstünlüğünü elinde tutan Sarı-Kırmızılılar soyunma odasına 50-35 önde girdi.

Üçüncü çeyreğin beş dakikalık bölümüne kadar Caleb Green – Vladimir Micov ikilisinin hücumdaki önderliğiyle 15-8 seri yakalayan Sarı-Kırmızılılar, Muratbey Uşak Sportif koçu Ozan Bulkaz’a molayı aldırdı (65-43). Mola dönüşünde gelen karşılıklı basketlerle çeyreğin bitimine üç buçuk dakika kala Ozan Bulkaz bir mola daha aldı (70-52).  Çeyrek başındaki 22 sayılık fark, bitime iki dakika kala 14 sayıya düşünce bu kez Ergin Ataman molasına başvurdu (70-56). Molanın ardından çeyreğin bitimine bir dakika kala skorda 71-58 önde olan Galatasaray Odeabank, kalan sürede başka skor üretemedi ve final periyoduna 71-62 önde girdi.

Dördüncü çeyreğe Blake Schilb’in bir ikilik ve bir üçlüğüyle 5-0’lık seriyle giren Sarı-Kırmızılılar, bir dakikada Ozan Bulkaz’a molayı aldırdı (76-62). Molanın ardından Ergin Ataman’ın öğrencileri oyun kontrolünü eline aldı. Galatasaray Odeabank, bu bölümde serbest atışlarda hata yapmayarak son altı dakikaya 82-67 önde girdi. Bu bölümlerde konuk ekip skorda geri dönüş yapmak istese de, Sarı-Kırmızılılar buna izin vermedi ve son iki dakikaya 89-76 üstün girdi. Kalan sürede üstünlüğünü elden bırakmayan Ergin Ataman’ın öğrencileri, mücadeleden 92-84 galip ayrıldı ve BSL’de puanını 34’e yükseltti.

Galatasaray.org

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın