Görüş Bildir
Haberler
Galatasaray’ın NFT Koleksiyonu 1 Ekim’de Piyasaya Sürülüyor!

etiket Galatasaray’ın NFT Koleksiyonu 1 Ekim’de Piyasaya Sürülüyor!

Kripto piyasasına nerdeyse her sektör adapte olmaya başladı ama özellikle futbol dünyası bu konuda öne çıkıyor. Ülkemizin dev kulüpleri de yavaş yavaş adapte olmaya başladı. Daha önce Fenerbahçe, Galatasaray gibi kulüplerimiz kendi fan tokenlerini çıkarmışlardı. Şimdi de Galatasaray yeni bir NFT projesi yayınlayacağını duyurdu.

Gelin birlikte detaylarını inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öncelikle NFT nedir onu açıklayalım.

Öncelikle NFT nedir onu açıklayalım.

NFT dijital bir varlığın benzersiz olduğunu ve bu nedenle birbirinin yerine geçemeyeceğini onaylayan, blok zinciri adı verilen bir dijital defterde depolanan veri birimidir. NFT'ler fotoğraflar, videolar, ses ve diğer dijital dosya türleri gibi öğeleri temsil etmek için kullanılabilir. Ancak orijinal dosyanın herhangi bir kopyasına erişim, NFT'nin alıcısı ile sınırlı değildir. Bu dijital öğelerin kopyaları herkesin edinmesi için mevcutken NFT'ler sahibine telif hakkından ayrı bir sahiplik kanıtı sağlamak için blok zincirlerinde izlenir.

NFT dünya çapında popülerleşmeye devam ediyor. Ünlü birçok isim NFT satın alıyor ve reklamını yapıyor. NFT'ler kripto piyasasında büyük bir yer edindiler ileride de daha iyi noktalara geleceği kesin gibi.

İlk NFT Ali Sami Yen adına...

İlk NFT Ali Sami Yen adına...

Galatasaray koleksiyonu kurucusu ve bir numaralı üyesi olan Ali Sami Yen’in anısına çıkaracağını açıkladı. Daha sonrasındaysa sezon boyunca kulüp tarihinin önemli olaylarını vurgulayan tarihi bir koleksiyonu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. En çok beklenense 2000 yılında kazanılan UEFA  Avrupa Ligi kupası adına yayınlanacak NFT.

Galatasaray proje için büyük şirketlerle anlaşma halinde.

Galatasaray proje için büyük şirketlerle anlaşma halinde.

Legendary, Mythical ve Iconic olmak üzere; 3 bölümden oluşan ve 1 Ekim’de ilkinin piyasaya sürüleceği Ali Sami Yen NFT Koleksiyonu, Galatasaray ve Shirtum’un web sitelerinden satın alınabilecek. Ayrıca Galatasaray, Türkiye’nin ilk NFT Koleksiyonu projesini hayata geçirmek adına global markalarla iş birliğine gitti.

İlklerin takımı Galatasaray...

İlklerin takımı Galatasaray...

Shirtum yakın zamanda yeni bir konsept yaratmıştı. Bu konseptin konusuysa tüm dünyada kulüplerin hikayelerini görsellerle paylaştığı ve hayranlarını tarihlerinin en değerli anlarını dijital ortamda toplamak. Ali Sami Yen NFT Koleksiyonuysa Shirtum ve blockchain teknolojisi devi Capital Block adlı firmanın iş birliği ile piyasaya sürülecek. Türkiye’de piyasaya sürülen ilk spor kulübü NFT’si koleksiyonu olma özelliği taşıyan koleksiyon aynı zamanda kulübünün kurucusu adına çıkarılan ilk NFT koleksiyonu olması açısından da dünyada ilk olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki taraftarlar NFT'yi nasıl satın alacak?

Peki taraftarlar NFT'yi nasıl satın alacak?

Her NFT parçası için Galatasaray ve Shirtum’un web sitelerinde özel bir açılış sayfası olacak. Taraftarlar NFT’nin resmine tıkladığında Shirtum platformundaki Galatasaray açılış sayfasına yönlendirilecek ve burada NFT’yi satın alabilecekler. Galatasaray taraftarları tarafından büyük bir ilgiyle karşılanması bekleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
5
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın