Görüş Bildir
Haberler
G.Saray - B. Dortmund Maçı İçin Yazılmış En İyi 10 Köşe Yazısı

G.Saray - B. Dortmund Maçı İçin Yazılmış En İyi 10 Köşe Yazısı

Fatih
23.10.2014 - 03:31

Golleri piyonlar değil adamlar atıyor - Uğur Meleke

Cumartesi günü Dortmund, Köln’e karşı kötü bir sınav verdi, geriden çıkarken kaptırdığı toplar ve sol savunma hatalarıyla 2-1 mağlup oldu. Muhtemelen Klopp, pazartesi-salı bu hataları minimize edecek çareleri düşündü. Solda Risse’ye karşı kötü bir gün geçiren Grosskreutz riskini bir daha almadı, savunmacı Sokratis’i oraya monte etti. 430 gün sonra futbola dönen İlkay yetersizdi, onun formasını Bender’e verdi. İleride top tutamayan Immobile’yle Aubameyang değişikliği de zaten tüm Alman kamuoyunun beklentisi idi.

Devamı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir analiz rezaleti - Mehmet Demirkol

Arsenal maçında oynanan 5’li savunmayla dünkü maçta oynayan dizilişin genel mantık açısından hiçbir farkı yok. Yine iki kanat Tarık ve Telles’e bırakılmış. Yine Melo stoperlerin arasına kaçıyor. Orta saha organizasyonunda hiçbir katkısı yok. Bir futbol insanı nasıl olur da Piszcek ve Mikhitaryan’ın karşısına sadece bir oyuncuyu, Telles’i koyar? Nasıl olur da sadece Avrupa’da oynattığı ligde hazırlamadığı hem de Avrupa tecrübesi çok olmayan bir oyuncuyu kıtanın en hızlı hücuma çıkan takımlarından birinin karşısında kurban eder? Anlamak olanaksız...

Devamı...

Prandelli'nin takımı! - Okay Karacan

Altius Fortius Citius. Daha yüksek, daha hızlı, daha güçlü! Olimpiyat mottosu budur.Sporcular daha hızlı oynamak, daha güçlü olmak, daha yükseğe tırmanmak için piste çıkarlar. Sahaya da öyle çıkmıyorlar mı? Öyle çıkmaları gerekiyor ama bazı durumlarda öyle olmuyor işte!

Devamı...

Baş suçlu Prandelli - Rıdvan Dilmen

Dortmund, G.Saray'dan fizik olarak da taktik olarak da iyi. Ancak Aslan kolay teslim olmamalıydı. Prandelli hem Arsenal hem de Dortmund karşısında yanlış taktikle oynadı. Faturayı ağır ödedi

Devamı...

Hamburg ve Köln'ün tam tersini yaparsan... - Ali Ece

Prandelli, neden 4-3-Sneijder-2 ile başlamış olabilir? Büyük ihtimalle Dortmund son zamanlarda, merkezden savunmanın arkasına sarkan oyunculardan çok gol yediği için. Ancak Dortmund o golleri Devler Ligi’nde Anderlecht ya da Arsenal’den değil, dünyanın en hızlı gelişen ligi Almanya Bundesliga’daki rakiplerinden yedi. Türkiye’nin sadece adı süper olan ligiyle Almanya Bundesliga arasındaki tempo farkı, Angelopoulos filmleri ile Amerikan aksiyon filmleri arasındaki farktan beter!

Devamı...

'Cesare'tin varsa gidersin! - Levent Tüzemen

Gazete manşetlerine göre Dortmund krizdeymiş. Dortmund bir daha böyle yakalanmazmış. Formsuz Dortmund buysa, formda Dortmund'u görmek bile istemem! Maç öncesi Alman ekibi favoriydi ama Prandelli, Galatasaray'ı resmen bitirdi. İtalyan hoca ya gitmek istiyor ya da dalga geçiyor.

Devamı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sneijder'in suçu! - Serkan Akcan

Maç öncesi yazdığım analizde, 'Bazen bir adam çıkar ve bir takım kaderini değiştirir' dememin sebebi işte bu tabloyu yaşama endişesiydi. Sneijder, Fenerbahçe derbisini tek başına kurtararak aslında Prandelli'nin hatalarının, yanlış oyun kurgusunun ve garip oyuncu tercihlerinin üzerini örttü. Artık kesin olan şu ki, Prandelli'nin kafası çok karışık ve bu takıma hakim değil.

Devamı...

Plansızlık ve imkansızlık - Mustafa Sapmaz

Hız ve kalite birleşince ilk yarı tabelada yazan skor, normal. Fakat Prandelli’nin bunu bozacak bir planı da olmalıydı. Arsenal maçından sonra Arsene Wenger “Hızlıydık, hızı ortadan kaldırdığımızda ikinci yarı Galatasaray’ın ne yapabileceğini gördük” demişti. En azından birbirine daha yakın durabilirler, topa sahip olduklarında pas trafiğini artırıp tempoyu düşürebilirlerdi. Rakibe “bugün hızlı oynamayın” diyemeyeceğinize göre, hızlı takımlara karşı alınacak önlemler neyse o alınırdı.

Devamı...

Bu gidiş nereye? - Cüneyt Tanman

Ken­di li­gin­de dö­kü­len Dort­mund, der­bi­den mo­ral­li çı­kan Ga­la­ta­sa­ra­y’­ın se­vin­ci­ni kur­sa­ğın­da bı­rak­tı. Fe­ner­bah­çe ma­çı son­ra­sı Pran­del­li ‘Ge­li­şi­yo­ru­z’ de­miş­ti. Der­bi­de Sne­ij­de­r’­in iki fü­ze­si her şe­yi toz­pem­be yap­mış­tı. Ama Şam­pi­yon­lar Li­gi fark­lı bir kul­var. Dort­mund Prandel­li­’yi rü­ya­dan uyan­dır­dı.

Devamı...

Bu mu Alman dostluğu! - Ahmet Çakır

Başlık bulabilmek için işi gırgıra vurmaktan başka çare yok… Sarı Kırmızılı takımın mutlak kazanması gereken bir maçın daha ilk yarısında delik deşik olduktan sonra bir önceki gecenin sonuçlarını hatırlayıp ürpermemek elde değildi… O muhteşem tribünlerin olağanüstü çabasının sahada hiçbir karşılık bulamadığını belirtmek borçtur.

Devamı...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0