Görüş Bildir
Haberler
Freud Senin Hakkında Ne Diyor?

etiket Freud Senin Hakkında Ne Diyor?

Ebru Çiftçi
22.07.2018 - 16:04 Son Güncelleme: 23.07.2018 - 17:59

Psikanalizin babası olarak bilinen Freud, insan kişiliğinin anlaşılmasında çeşitli yaklaşımlar öne atmış. Böyle deha birinin senin hakkında neler söylediğini merak ediyorsan, bu testi kesinlikle çözmelisin! 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini öğrenelim.

2. Kaç yaşındasın bakalım?

3. İlk olarak, arkadaşın ile gittiğin bir ortamda sen değil en yakın arkadaşın ilgi gördü. Bu durumda içten içe bunlardan hangisini hissedersin?

4. Mesela sevgilin ile ortak bir karar aldınız. Ve sonucu hiç beklenmedik bir şekilde senin için kötü oldu. O sinirle ilk olarak suçlayacağın kişi kendin mi olursun yoksa o mu?

5. Diyelim ki, ailen evinizi değiştirmeye karar verdi. Bu durumda senin ne istediğini sorup, önem verirler mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki aşağıda yer alan bu kelimelerden hangisi senin çocukluk anılarını depreştirdi?

7. Kendini zaman zaman herkesten daha akıllı hissettiğin oluyor mu?

8. Ve son olarak, sence dışarıdan nasıl bir insan olarak görünüyorsun?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Kendini bulabilmen için sorgulamaya devam etmelisin!

Freud diyor ki;  yaptığımız bu kişilik testinde senin kafanda birçok sorunun olduğunu fakat bunları etrafındaki insanlara çok yansıtamadığını söylüyor. Aslında dışarıdan fazlasıyla güçlü görünen o yapının içerisinde fazlasıyla kırılgan bir kalp yatıyor. Bunu insanlara göstermeyi hiçbir zaman doğru bulmuyorsun. Çünkü genelde bu duygusal yanın insanlar tarafından anlaşıldığı zaman bunu kullanmaya çalışıyorlar. Bunu sen de çok iyi biliyorsun. Kafanda oluşun düşünceleri her zaman doğru buluyorsun fakat etrafındaki olaylar zaman zaman senin kendini sorgulamana neden oluyor. Kendini kimi zaman mükemmel görsen de bazen inanılmaz bir karanlığa düşüyorsun. Hayatında olan biten her şeyi sorgulamaya ve düşünmeye başlıyorsun. Hayatın vazgeçilmez oyunu olsa gerek.

Belirlediğin kriterlerden vazgeçmemelisin!

Freud diyor ki;  yaptığımız bu kişilik testinde, seni büyük bir kaosun içerisinde görüyoruz. Önünde belirlediğin kriterler var. Ve bu kriterlere uygun bir şekilde hayatını yoluna sokmaya çalışıyorsun. Aslında çoğu noktalarda kendini tamamlamış hissediyorsun. Fakat  her insanın eksikleri vardır. Ve zamanında bunları tamamlamazsa önüne büyük bir engel çıkarabilir. O yüzden hayallerinin peşinden gitmek için şu an küçük adımlar atarak ilerlemeye çalışıyorsun. Senin inanılmaz hırslı yapın büyük bir başarıya götürecek seni. Çoğu zaman şanssız bir insan olduğunu düşünsen de öyle bir zamanda şansın dönecek ki buna sen bile çok şaşıracaksın. Bazı kararları alırken çok sorguluyorsun. Aslında kendinden ne kadar emin olursan ol, bir şeyleri yanlış yapma korkusu taşıyorsun. Ve bu seni içten içe yıpratıyor.

Kendini eleştirdiğin an geliştiriyorsun!

Freud diyor ki; yaptığımız bu kişilik testinde, senin başkaları tarafından beğenilme arzunun olduğu ve bu şekilde hareket ettiğini söylemeliyiz. Ama bunun yanında da kendini eleştirerek sürekli sorgulamaya çalışıyorsun. Yaptığın çoğu şeyi kendince doğru bulurken bazen de kendini büyük bir yanlışın içerisindeymişsin gibi hissediyorsun. Çünkü şu an içinde bulunduğun konum, durum veya her ne ise daha önce vermiş olduğun kararların sonucu olduğunu biliyorsun. O yüzden zaman zaman yanlışa düştüğünü düşünmen çok normal. Dışarıdan fazlasıyla ciddi ve disiplinli bir yapın gözükse de içten içe çok hassas bir kalbe sahipsin. Bunu çoğu zaman disipline etmekte zorlanıyorsun. Hatta bazen akışına bile bıraktığın oluyor.

Seni sen yapan özelliğinden vazgeçmemelisin!

Freud diyor ki; yaptığımız bu kişilik testinde, insanlar hakkında zamanında çok yanılmış ve onlara olan güvenin fazlasıyla azalmış. Aslında tüm bunları yaşamana rağmen içinde hala yeni birileriyle tanışma isteği var. Çünkü sen de her insan gibi sosyalleşmek, farklı insanlardan yeni bir şeyler öğrenmek istiyorsun. Kendine olan güvenin her zaman var. Ama dediğimiz gibi sen kendine olan güvenini değil insanlara olan o duyguyu köreltmişsin. Bunu tabii ki de yine etrafında güvendiğin insanlar yapmış. Tüm bunların yanında herkes tarafından sevilmek ve sayılmak isteyen bir yapın var.  Bu karakter özelliğinden zaman zaman nefret ediyorsun. Neden insanlar tarafından sevileyim, bunun ne önemi var ki diye düşünmüyor değilsin. Seni sorgulamaya iten bu yanın aslında seni sen yapan özelliğin.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1520
329
123
50
47
36
31
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın