Görüş Bildir
Haberler
Freedom House: Türkiye’de Muhalefet Sert Hukuk Yöntemleriyle Bastırılıyor

Freedom House: Türkiye’de Muhalefet Sert Hukuk Yöntemleriyle Bastırılıyor

Emre Ordu
27.01.2016 - 21:11 Son Güncelleme: 28.01.2016 - 09:14

Freedom House’un 2015 Dünya Özgürlük Raporu’nda, Türkiye’de uygulanan yasaların sertleştiği ve yasaların muhalif sesleri susturmak için kullanıldığı yer aldı. Avrupa Birliği de, kıtayı zorlayan mülteci krizi nedeniyle Türkiye’de yaşananları görmezden gelmekle suçlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Washington merkezli sivil toplum kuruluşu Freedom House (Özgürlük Evi), senelik Dünya Özgürlük Raporu’nu yayınladı. 195 ülkenin değerlendirildiği raporda 86 ülke özgür, 59’u kısmen özgür, 50 ülke ise özgür değil kategorisinde yer aldı. Son 10 yılda 105 ülkede özgürlüklerin azaldığını gösteren raporda, Türkiye kısmen özgür olarak nitelendirildi. 

Raporda, geçen yıla göre sıralamada gerileyen Türkiye’de, muhalefetin sert hukuk yöntemleriyle bastırıldığı ve acımasız hukuk uygulamalarının arttığı savunuldu.

Güneydoğu'da yaşanan çatışma ortamı ve IŞİD terörü gerilemenin nedenleri arasında gösterildi

Güneydoğu'da yaşanan çatışma ortamı ve IŞİD terörü gerilemenin nedenleri arasında gösterildi

Gerilemenin nedenleri arasında, Güneydoğu'da yaşanan çatışmaların yeniden başlaması, IŞİD’in terör saldırıları ve seçimler sonrası muhalefet üyeleri ve medyasının, hükümet ve destekçileri tarafından sürekli taciz edilmeleri sayıldı.

Rapora göre mülteci krizi Avrupa'nın temel ilkelerini test etti

Rapora göre mülteci krizi Avrupa'nın temel ilkelerini test etti
İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrupa Birliği’nin 2015’e damgasını vuran mülteci krizi ile başa çıkamadığını da yazan Freedom House, kriz üzerinden Türkiye’yi eleştirmeyi sürdürdü. Raporda, mülteci akınını durdurması karşılığında üyeliği tekrar gündeme getirerek, AB’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın baskıcı faaliyetlerine göz yumduğu yazıldı. Erdoğan’ın baskıcı faaliyetleri arasında, muhalif basına saldırı ve 1 Kasım seçimleri öncesi Güneydoğu kırsalına düzenlenen askeri operasyonlar gösterildi. 

Rapora göre mülteci krizi ve terör olayları, Avrupa’nın temel ilkeleri olan özgürlük, dayanışma ve insan haklarına saygıyı da test etti ve 2015, büyük demokrasilerde yabancı düşmanlığının tetiklendiği bir yıl oldu.

ABD'de İslamofobi ve artan polis şiddetine dikkat çekildi

ABD'de İslamofobi ve artan polis şiddetine dikkat çekildi

Freedom House, en özgür ülkeler arasında yer almasına rağmen Amerika’yı de eleştirdi. Raporda, Amerika'da, Avrupa'daki gibi bir terör ve mülteci krizi yaşanmamasına rağmen, ırksal ve etnik bölünmenin derinleştiğine, fiili olarak okul ve yerleşim alanlarının ayrışmış olduğuna ve İslamofobi ve polis şiddetinin arttığına dikkat çekildi. 

Freedom House, küresel anlamda en çok gerilemenin, ifade özgürlüğü ve hukukun üstünlüğü alanlarında gerçekleştiğini açıkladı.

Voice of America

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
49
35
9
6
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Yalan mı ? Neresi zorunuza gitti ? İstiyorlar ki kimse eleştirmesin bizi . Ulan kendi insanın eleştirse hain , yabancı eleştirse fitne . Şundan 20 yıl önce t... Devamını Gör

Andy Dufresne

freedem house böyle diyorsa hükümet doğru yolda

itsasin

freedom yazılır o .bilmiyon ne olduğunu neye göre doğru yolda.

Yağız İlhan

Ne kadarda bizi düşünüyorlarmış ya...