Görüş Bildir
Haberler
Fransa Üçüncü Kez Rakka'yı Vurdu

Fransa Üçüncü Kez Rakka'yı Vurdu

Onedio Medya
17.11.2015 - 23:08

Paris'teki saldırıların ardından, Fransız savaş uçakları IŞİD'in kontrolündeki Rakka’yı üçüncü kez ağır bombardımana tuttu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransız savaş uçakları, Suriye'nin kuzeyindeki Rakka’yı üçüncü kez ağır bombardımana tuttu. Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, akşam saatlerinde 10 adet savaş uçağının Rakka'daki IŞİD üssünü bombaladığını açıkladı.

TF1 kanalına konuşan Fransız bakan, “Hava saldırıları yoğunlaşarak sürecek, IŞİD'in sonu çok kötü olacak” dedi. Le Drian, Rakka'daki üste yaklaşık 15 bin IŞİD mensubunun bulunduğunu söyledi.

Fransız savaş uçakları, IŞİD hedeflerine dün 16, önceki gün de 20 bomba bırakmıştı.

Eylül ayından bu yana IŞİD'in Suriye'deki hedeflerini bombalayan Fransa, geçen hafta da örgütün kontrol altında tuttuğu petrol depolarını vurmuştu.

Hava operasyonlarına katılmıyordu

Hava operasyonlarına katılmıyordu

Fransa, daha önce 'Esad rejimini güçlendireceği' gerekçesiyle Suriye'deki hava operasyonlarına katılmıyordu.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, pazartesi günü parlamentoda yaptığı konuşmada, IŞİD'e karşı operasyonlarda yer alacak Charles De Gaulle uçak gemisinin de perşembe günü yola çıkacağını belirtmişti.

Basra Körfezi'ne gitmesi beklenen Charles De Gaulle gemisine 24 savaş uçağı konuşlandırılabiliyor. Fransa'nın hâlihazırda Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün'de 12 savaş uçağı bulunuyor.

13 Kasım'da Paris'te IŞİD’in üstlendiği saldırılarda en az 129 kişi hayatını kaybetmiş, 352 kişi yaralanmıştı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda