Görüş Bildir
Haberler
Fransa'da Aşırı Sağ, Seçimlerin İkinci Turundan Eli Boş Döndü

Fransa'da Aşırı Sağ, Seçimlerin İkinci Turundan Eli Boş Döndü

Hande öçalan
13.12.2015 - 17:43 Son Güncelleme: 13.12.2015 - 22:13

Fransa'da geçen hafta düzenlenen bölgesel seçimlerin ilk turumda büyük başarı kazanan aşırı sağcı Ulusal Cephe (FN), seçimlerin ikinci turunda ilk sonuçlara göre hiçbir bölgede başarı sağlayamadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Seçimlerin ilk turunda 6 bölgede birinci parti olarak rakiplerine fark atan Ulusal Cephe, bu defa beklediğini bulamadı. Ulusal Cephe ikinci tur seçimlerin yapıldığı 13 bölgede birinciliği diğer partilere kaptırırken, ikinci turun galibi eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy liderliğindeki Cumhuriyetçiler Partisi oldu.

Le Pen'ler için yenilgi günü

Le Pen'ler için yenilgi günü

Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen, bölge meclisi başkanlığına aday olduğu Nord-Pas-de-Calais-Picardie'de, Cumhuriyetçiler Partisi adayı Xavier Bertrand’ın gerisinde kaldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Le Pen’in yeğeni olan Marion Marechal Le Pen de, Provence-Alpes-Cote-d'Azur bölgesinde Cumhuriyetçilerin adayı Christian Estrosi’ye yenildi.

Seçimlerin ardından oy veren 6 milyon seçmene teşekkür eden Marine Le Pen, etkili bir muhalefet izlemeye devam edeceklerini söyledi.

Le Pen, Twitter’da da hiçbir şeyin partisini durduramayacağını belirterek “Çok yaşan Fransa Cumhuriyeti, çok yaşa ulusumuz, çok yaşa Fransa” mesajını paylaştı.

Cumhurbaşkanı François Hollande, ilk turda Ulusal Cephe’nin kazandığı başarının ardından üç bölgedeki adaylarını geri çekmiş ve seçmenlere Cumhuriyetçi Parti’ye oy verme çağrısı yapmıştı.

Sarkozy'nin zaferi

Sarkozy'nin zaferi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Paris'te 13 Kasım'da 130 kişinin öldüğü saldırıların ardından düzenlenen seçimler eski Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin zaferi olarak görülürken, ​Hollande’ın lideri olduğu Sosyalist Parti de ikinci turda kontrol ettiği bölgelerde liderliğini korudu.

Bölgesel seçimler, ülkede 2017 yılında düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin provası olarak görülüyor.

Sputnik Türkiye

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
8
8
6
5
4
0