Görüş Bildir
Haberler
Fit ve Sağlıklı Kalmanın 5 Kuralı

Fit ve Sağlıklı Kalmanın 5 Kuralı

Kadinlive
15.08.2014 - 17:31 Son Güncelleme: 24.08.2014 - 20:04

Fit Ve Sağlıklı Kalmanın 5 Kuralı

Yeme şeklinizi değiştirip, biraz daha egzersizle çok daha fit bir vücuda sahip olabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey bu kuralları gözden çıkarmamak. İşte, fit ve sağlıklı kalmanın 5 püf noktası…

Kahvaltıda protein tüketin

Protein; tokluk hissi verir, kasları kuvvetlendirir ve vücudunuzu zinde tutar. Kahvaltıda tüketeceğiniz günlük 30 gram protein, açlık krizlerinin önüne geçer ve gün içinde karbonhidratlı ve yağlı atıştırmalıklara yönelmenize daha az neden olur.

Ayrıca yüksek protein tüketerek geçirdiğiniz öğünler, %30 oranında daha hızlı çalışmasına neden olur.

Sağlıklı atıştırmalıkları yanınızdan ayırmayın

Öğünler arasında açlık krizlerini bastırmak için, yanınızda daima sağlıklı atıştırmalıklar bulundurun. Bir avuç badem ya da fındık, haşlanmış yumurta, elma, portakal ve mandalina gibi taze mevsim meyveleri, öğünleri sağlıklı geçirmenize ve uzun süre tok kalmanıza yardımcı olacak.

Sebze pişirin

Sebzelerin pek çok kişi tarafından favori yiyecek olmadığını çok iyi biliyoruz. Ancak uzmanlar, sebzelerin her öğünde tüketilmesini öneriyor. Sebze yemeklerini tüketmeyi sevmiyorsanuz, yapacağınız omletlere taze otlar ya da sebzeler ekleyebilir, salatalarınızı çeşitlendirebilir, ya da sebzeleri blenderdan geçirip sularını içebilirsiniz. Sebze tüketme alışkanlığı edindiğinizde fast food gibi zararlı yiyeceklerden de uzaklaşmış olacaksınız.

Tam tahıllı besinleri öğünlerinize ekleyin

Tam tahıllı ürünler, mümkün olduğunca az katkı maddesi içerir ve pek çok yapay maddeden arındırılmış olarak soframıza gelir. Öğünlerinizde tükettiğiniz beyaz ekmeği sofranızdan kaldırın ve yerine tam tahıllı olanları ekleyin. Canınız makarna istediğinde de kepekli olanları tercih edin. Sabah kahvaltılarında ya da öğle atıştırmalıklarında yulaf ezmesi de tüketebilirsiniz. Lif kaynağı olan tam tahıllı ürünler, uzun süre tokluk hissi de yaratacaktır.

Sevdiğiniz yiyeceklerden kendinizi mahrum bırakmayın

Bol köpüklü kahvenizin yanında çikolata mı yemek istiyorsunuz? Akşam yemeği için hamburger mi sipariş etmek istiyorsunuz? Güzel bir baklavanın hayalini mi kuruyorsunuz? Sevdiğiniz yiyecekleri tamamıyla hayatınızdan çıkarıp, kendinizi mutsuz etmeyin. Canınız çok yemek istiyorsa porsiyonlara dikkat edin ve egzersiz yapmayı ihmal etmeyin. Örneğin; 2 adet baklava yerine sadece bir tane yiyin ya da kahvenize bir parça bitter çikolata eşlik etsin.

Kaynak: http://www.kadinlive.com/fit-ve-sagli...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın