Görüş Bildir
Haberler
Firuzağa'daki Saldırıyı Protesto İçin Toplananlara Müdahale

etiket Firuzağa'daki Saldırıyı Protesto İçin Toplananlara Müdahale

ATKN
18.06.2016 - 22:53

İstanbul Firuzağa'da dünyaca ünlü müzik grubu Radiohead için 'Velvet Indieground Records' isimli plakçıdaki etkinliğe 'Ramazan'da içki içildiği' gerekçesiyle düzenlenen saldırının ardından yapılan çağrıyla dün akşam Cihangir’de toplanan gruba polis, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Ayrıca Firuzağa'daki saldırıyla ilgili 3 kişi göz altına alındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal medyayı ayağa kaldıran olay, önceki akşam İstanbul Firuzağa'da Radiohead grubu için 'Velvet Indieground Records' isimli plakçıda düzenlenen etkinliğe 'Ramazan ayında içki içiliyor” gerekçesiyle saldırı düzenlenmişti. 

Saldırganlar mekanda bulunanları zorla dışarıya çıkartıp darp etmişti. Ardından sosyal medyada #Cumartesi21deCihangirdeyiz etiketiyle saldırıyı protesto için çağrı yapılmıştı.

Saldırıya tepki gösterenler dün akşam Cihangir'de bir araya geldi. Firuzağa Camisi’nin önünde toplanan ve slogan atan gruba, polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Olay yerinde olanları aktaran gazeteci Hilmi Hacaloğlu, polisin “Etkinlik sona erdi sessiz bir şekilde dağılınız!” anonsuna kitlenin “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” diye yanıt verdiğini belirtti ve şöyle devam etti: “Polis anonsu: ‘Lütfen daha sakin olun, mahalleli rahatsız oluyor, evet arkadaşlar dağılıyoruz’. Yanıt: ‘Her yer Taksim her yer direniş’.“

Fotoğraf: @hilmihacaloglu / Twitter

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hacaloğlu, bu yanıtların ardından yeniden gazla müdahale edildiğini belirtti.

Gazeteci Ahmet Şık da, biber gazlı saldırının ardından meydandaki kahvenin içinde yaşananları Twitter hesabından paylaştı.

Hacaloğlu, Firuzağa Meydanı’nda müdahalenin ardından polis ekiplerinin Cihangir’den ayrıldığını paylaştı.

Saldırıyla ilgili 3 kişi gözaltına alındı

Saldırıyla ilgili 3 kişi gözaltına alındı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Diğer yandan, Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre dün akşam gerçekleşen saldırıyla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların kimliğiyle ilgili bir bilgi paylaşılmadı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
215
71
34
27
17
16
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

gezide yarım kalan işin bitirilmesinin zamanı geldi.bu baskı rejiminin sonunun gelmesi lazım.ülke yaşanmaz hale geldi.tabi yobazlar icin bir cennet hala.

Freya

Polis önce dünkü saldırganları yakalasaymış.

Pasif Kullanıcı

sarayın köpekleri sizi bizim vergilerimizle besliyorlar bi de cesetlerinize şehit dedirtiyorsunuz insan kendi halkına zulmetmez yediğiniz kaba sıçmayın gidin... Devamını Gör