Görüş Bildir
Haberler
Firari Savcılar İçin Almanya'ya İkinci Nota

Firari Savcılar İçin Almanya'ya İkinci Nota

Türkiye, ikinci kez nota verdiği Almanya’dan FETÖ üyesi firari savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın iadesini talep etti. Geçtiğimiz günlerde Öz ve Kara'nın Freiburg'da bir villada kaldıkları ve Alman Gizli Servisi tarafından korundukları yönünde bazı iddialar ortaya atılmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı'nın diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberine göre, haklarında verilen yakalama kararının ardından Türkiye'yi terk eden savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın Almanya'nın Freiburg kentinde görüldükleri yönünde basında çıkan haberler üzerine ikinci kez nota verildi.

Yakalanarak iade edilmeleri istendi

Yakalanarak iade edilmeleri istendi

Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın önce Gürcistan'a oradan da Ermenistan'a geçiş yaptığı belirlenmişti

Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği aracılığıyla Almanya Dışişleri Bakanlığı'na verilen notada, firari savcıların Freiburg'da oldukları yönündeki iddialarının araştırılması, şüphelilerin yerlerinin tespit edilmesi durumunda yakalanarak Türkiye'ye iade edilmeleri istendi.

Türkiye daha önce de bu konuda Almanya'ya nota vermiş ancak Almanya verdiği resmi cevapta bu konuyla ilgili herhangi bir bulguya sahip olmadığını açıklamıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İkinci notaya henüz bir cevap verilmediği öğrenildi

İkinci notaya henüz bir cevap verilmediği öğrenildi

Bir süre önce Türk medyasında Öz ve Kara'nın Almanya'nın İsviçre ve Fransa sınırına yakın Freiburg kentindeki bir villada beraber kaldıkları haberleri yer almıştı.

Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, 16 Eylül tarihli köşe yazısında Öz ve Kara'nın Freiburg'da Alman gizli servisi BND tarafından korunduğunu iddia etmişti.

Kelkitlioğlu, 'Almanya’ya sığınan Öz ve Kara’yı bu ülkenin istihbarat servisi BND koruyor. Alman ajanlar villa etrafında ciddi bir koruma kalkanı oluşturmuş durumda...' ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
6
3
2
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın