Görüş Bildir
Haberler
Fındık Üzümlü Kek Tarifi

Fındık Üzümlü Kek Tarifi

yemek tarifi
14.09.2014 - 16:17 Son Güncelleme: 14.09.2014 - 17:11

Fındık Üzümlü Kek Tarifi

Bu hafta afiyetle yiyebileceğiniz Fındık Üzümlü Kek Tarifi hakkında bilgi vereceğiz. Fındık Üzümlü Kek nasıl yapılır , Fındık Üzümlü Kek hangi malzemelerden oluşur, Fındık Üzümlü Kek kaç dakikada hazir olur gibi merak ettiğiniz tüm soruların cevabını siz değerli yemektarif.org okurlarına anlatacağız. Fındık Üzümlü Kek Tarifi hakkında merak ettiklerinizi yorum kısmına soru şeklinde iletebilirsiniz uzman aşçılarımız tarafından yorumlarınız , sorularınız Fındık Üzümlü Kek ile alakalı her bilgiyi paylaşabilirsiniz.

FINDIKLI ÜZÜMLÜ KEK (Yağsız)

5 adet yumurta

1 su bardağı şeker 2 su bardağı un . Yarım çay kaşığı kabartma tozu

25 cm çapında kek kalıbı yumuşak margarinle yağlanır. 1 çorba kaşığı iri doğranmış fındık içi kalıbın alt ve yan kısımlarına serpilerek yapıştırılır. Fırın ısıtılır.

Yumurtaların akları bir tencereye, sarıları bir kaseye ayrılır. Yumurta sarıları, şeker ve limon kabuğu rendesi ile şeker eriyinceye kadar karıştırılır.

Yumurta akları çırpılarak katı kar haline getirilir. Şekerli yumurta sarıları ve limon suyu konup 2-3 kere çırpılır.

4 Kabartma tozu karıştırılmış un elenerek, karışacak şekilde yavaşça alt üst edilirken, 3 çorba kaşığı üzüm ve 2 çorba kaşığı fındık ilave edilir.

5. Kalıba boşaltılıp düzeltilir. Geriye kalan 1 çorba kaşığı fındık içi serpilir. Kalıp tepsi içinde firma konur. Orta hararetli fırında kapak açmadan 30-35 dakika pişirilir.

Fırından çıkıp soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır. Dilimlenerek servis yapılır.

Kaynak: http://www.yemektarif.org/findik-uzum...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın