Görüş Bildir
Haberler
FIFA'da Seçim Tarihi 20 Temmuz'da Belli Olacak

FIFA'da Seçim Tarihi 20 Temmuz'da Belli Olacak

Fatih
11.06.2015 - 21:20
İçeriğin Devamı Aşağıda

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği İcra Kurulu, başkanlık seçiminin tarihini belirlemek için 20 Temmuz'da olağanüstü toplanacak.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nden (FIFA) yapılan açıklamada FIFA Başkanı Sepp Blatter'in istifa kararı sonrasında FIFA İcra Kurulu'nun, yeni başkanın seçileceği tarihi belirlemek için 20 Temmuz'da İsviçre'nin Zürih kentinde olağanüstü toplanacağı bildirildi.

Olağanüstü seçim kongresinin Zürih'te bu yılın aralık ayı ile 2016'nın şubat ayı arasında düzenleneceği açıklandı. Net tarih ise 20 Temmuz'daki görüşme sonrasında açıklanacak.

FIFA'nın üst düzey yöneticilerinin gözaltına alındığı 27 Mayıs'ta Zürih'te düzenlenen operasyonla, 2018 ve 2022 Dünya Kupası kapsamında 'kara para aklandığı' gerekçesiyle açılan soruşturmanın gölgesinde 29 Mayıs'ta düzenlenen kongrede Blatter, 5. kez başkanlığa seçilmiş ve bu durum uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Bu gelişmeler sonrasında da Blatter, seçildikten 4 gün sonra istifa edeceğini açıklamıştı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0